Image default
Uncategorized

Γεώργιος Κομνηνός 25η Μαρτίου διπλή γιορτή με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του ξεσηκωμού των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όχι την επιτυχία της, δηλαδή την εγκαθίδρυση του ελληνικού κράτους. Ταυτόχρονα, συνδέεται με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αναδεικνύοντας την θρησκευτική διάσταση.

Με βάση τα ιστορικά στοιχεία, η επανάσταση ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα, με χαρακτηριστικές ημερομηνίες την 21η Μαρτίου με την πολιορκία των Καλαβρύτων από τον Σωτήρη Χαραλάμπη και τους Πετμεζαίους και την 23η Μαρτίου με την πολιορκία της Καλαμάτας από τους Μανιάτες και τον Κολοκοτρώνη.

Εν όψει της σημερινής εορταστικής ημέρας ο πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης πολιτισμού της Ελληνικής Λύσης αναφέρει: 25 ΜΑΡΤΊΟΥ! Σήμερα ειναι διπλή γιορτή με Εθνικό και Θρησκευτικό χαρακτήρα.
Όλοι οι Έλληνες, σήμερα, τιμούμε τους προγόνους μας και γιορτάζουμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό . Παράλληλα τιμούμε την Ορθόδοξη Πίστη, γιορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της Γέννησης του Χριστού.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΆΔΑ !
Την σημαία μας στα μπαλκόνια με Εθνική Περηφάνεια και όλοι Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα !
Ο Θεός μαζί μας !

Related posts

Οι φίλοι του δάσους καθάρισαν το Σέιχ Σου

Αθανάσιος Ελευθεράκης: Ηχηρή απάντηση στις δηλώσεις του κυρίου Στυλιανίδη

Kostas Ermes

Σε διεθνή εκθεση κρουαζιέρας στις ΗΠΑ η Έλενα Κουντουρά

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy