Image default
Τουρισμός

Το μαγευτικό Εκουαδόρ είναι ένας από τους θυσαυρούς της Νότιας Αμερικής

 

Το Εκουαδόρ είναι μια οπτασία. Εντυπωσιακά ηφαίστεια, πανύψηλα βουνά, γραφικές αποικιακές πόλεις και πολύχρωμες αγορές περιμένουν τους ταξιδιώτες να τα εξερευνήσουν.

Βρίσκεται στη Νότια Αμερική, συνορεύει με την Κολομβία προς Βορρά και με το Περού στα ανατολικά.
Αποτελούσε κέντρο πολιτισμού των Ίνκα και έχει έντονες ευρωπαϊκές, ινδιάνικες και αφρικανικές επιρροές. Οφείλει το όνομά του στην ισπανική λέξη Ecuador που σημαίνει Ισημερινός, καθώς ο τελευταίος διέρχεται εκεί.
Στο σημείο μηδέν, το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0′ 0”) βρίσκεται και το Μνημείο Mitad del Mundo.

Η χώρα περιλαμβάνει επίσης τα Νησιά Γκαλαπάγκος στον Ειρηνικό. Η πρωτεύουσα Κίτο βρίσκεται σκαρφαλωμένη στην καρδιά των Άνδεων, σε υψόμετρο 2.850 μέτρων στους πρόποδες του ηφαιστείου Πιτσίντσα.
Αποτελεί την παλιά πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα, φιλοξενεί παλιά ισπανικά κτίρια και έχει συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Λιθόστρωτοι δρόμοι πλαισιωμένοι από αποικιακά αρχοντικά, γραφικές αγορές και παλιές εκκλησίες στολίζουν το κέντρο της πόλης. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το λόφο του «Μικρού ψωμιού» με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης.

 

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Εκουαδόρ / Νότια Αμερική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: δολάριο των ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1.19 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 17 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 21 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Μαϊάμι.

 

Πηγή:pronews.gr

 

 

Related posts

Διευρυμένο ωράριο για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

ExnetΗellas

Τουρισμός: Ενθαρρυντικά μηνύματα από την Έκθεση της Ρωσίας

ExnetΗellas

Fishingtrip: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy