Image default
Τουρισμός

Από την Ρωσία με αγάπη! – Ένα εκατομμύριο τουρίστες έρχονται φέτος για να δώσουν «ανάσα» στην ελληνική οικονομία

«Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα φέτος θα φτάσει το ένα εκατομμύριο επισκέπτες», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Oleg Safonov, μιλώντας στο ελληνορωσικό φόρουμ για τον τουρισμό, που πραγματοποιείται στο Grand Resort Lagonissi στη Αττική δίνοντας έτσι το «στίγμα» της Μόσχας για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και σύσφιγξης των ελληνορωσικώ σχέσεων που η Δύση τόσο πολύ προσπάθησε να διακόψει τα τελευταία χρόνια.

Ο κ.Safonov είπε ότι, «η Ελλάδα έγινε ηγέτης των κρατήσεων στη ρωσική αγορά το Μάιο. Το 2013 η Ελλάδα είχε το μέγιστο αριθμό Ρώσων τουριστών με 1,2 εκατ. αφίξεις, για να ακολουθήσει μια πτωτική τάση το 2014-2015. Φαίνεται, όμως, ότι φέτος θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη»

«Έχω την πεποίθηση ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών θα φτάσει το 1 εκατομμύριο.»

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού έκανε ιδαίτερη μνεία στους πολύχρονους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας στους τομείς της θρησκείας, ιστορίας κλπ, υπογραμμίζοντας:”Οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα, τους αρέσει να ταξιδεύουν εδώ.

Τους αρέσουν οι διακοπές στην παραλία, στον ήλιο, όμως υπάρχουν περιθώρια για διεύρυνση των ταξιδιωτικών τους επιλογών και σε άλλους προορισμούς”.

«Στο πλαίσιο του Ελληνορωσικού Ετους φιλίας το 2016 θα πραγματοποιηθούν πάνω από 50 κοινές εκδηλώσεις»

Φυλετικά η χώρα μας δεν έχει συγγένεια με κανέναν στον πλανήτη αλλά θρησκευτικά οι Ρώσοι θεωρούν την Ελλάδα πνευματική τους «μητέρα» και θεωρούν τον ελληνικό λαό όπως και τον σερβικό, τους μόνους συμβατούς με τους ίδιους παρά τις γεωγραφικές, φυλετικές και πολιτισμικές διαφορές.

Η Ορθοδοξία είναι η μόνη και πραγματική βάση πάνω στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν συμμαχίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην Ελλάδα ξένα κέντρα σε συνεργασία με εγχώριους «καλοθελητές» προωθούν την αθεΐα με στόχο την μη πνευματική προσέγγιση των δύο λαών, διότι γνωρίζουν ότι ναι μεν οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά είναι ελέγξιμες από την Δύση αλλά ο ελληνικός λαός στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία του αγαπάει τους Ρώσους και οφείλεται αυτό στην Ορθοδοξία.

Στην Δύση έλπιζαν ότι θα μειώνονταν ο ρωσικός τουρισμός για να μην νιώθουν οι Έλληνες ότι εξαρτώνται οικονομικά από τους Ρώσους και η αύξηση του ρωσικού τουρισμού τους προβληματίζει.
PRONEWS.GR

Related posts

Τουρκία: Μείωση των τουριστών από το εξωτερικό

ExnetΗellas

Τουρισμός: Ενθαρρυντικά μηνύματα από την Έκθεση της Ρωσίας

ExnetΗellas

Γερμανικός Τουρισμός: «Έκρηξη» κρατήσεων προς Ελλάδα το Φεβρουάριο

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy