Image default
Περιβάλλον

Στον κόλπο Χαμελίν της Αυστραλίας εγκλωβίστηκαν και πέθαναν 130 φάλαινες

Αντιμέτωποι με ένα θλιβερό θέαμα ήρθαν τους επισκέπτες του κόλπου Χαμελίν στην Αυστραλία, καθώς περίπου 150 φάλαινες να εγκλωβίστηκαν στην παραλία, με αποτέλεσμα 130 από αυτές να χάσουν τη ζωή τους, παρά την υπερπροσπάθεια των ειδικών και των εθελοντών που έσπευσαν στο σημείο.

Άγνωστο παραμένει το πως βρέθηκε όλο το κοπάδι στα ρηχά νερά με αποτέλεσμα το θανάσιμο εγκλωβισμό του. Οι ειδικοί προβληματίζονται για το πώς θα οδηγήσουν ξανά στον ωκεανό τις φάλαινες που επέζησαν λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αλλά και λόγω της δύναμης των ζώων αυτών.

Εντωμεταξύ οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν την ακτή καθώς τα κουφάρια των φαλαινών ενδέχεται να προσελκύσουν καρχαρίες με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι έχουν ήδη δει έναν καρχαρία τριών μέτρων.

Πρόκειται για ένα από τα μαζικότερα περιστατικά με φάλαινες στην Αυστραλία μετά το 1996 οπότε και 320 φάλαινες εγκλωβίστηκαν στην περιοχή του Ντάνσμπορο.

https://www.instagram.com/p/BgppkA3BYPD/?taken-by=gababylon

https://www.instagram.com/p/BgpXN0hB9fB/?taken-by=gababylon

 

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Άκρως εντυπωσιακά τα πλάνα από το παγωμένο σπήλαιο στην Αλάσκα

technical

Πλημμύρισε η παραλιακή της Θεσσαλονίκης -πάνω απο 100 κλήσεις στην πυροσβεστική

ExnetΗellas

Μπάνιο στη πράσινη παραλία της Κίνας

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy