Image default
Τουρισμός

Απλοποίηση διαδικασίας έκδοσης άδειας τουριστικού καταλύματος

Τον Ιούνιο αναμένεται η νομοθεσία για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης στους κλάδους της βιομηχανίας τροφίμων, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των τουριστικών καταλυμάτων.

1. Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια, μπαρ) επιδιώκεται η ένταξη στη διαδικασία της γνωστοποίησης της πλειονότητας των δραστηριοτήτων και επανεξέταση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Στη χώρα το 90% υποχρεώνονται σε πολύπλοκη διαδικασία αδειοδότησης. Το υπουργείο στοχεύει επίσης σε απάλειψη της διαδικασίας προέγκρισης ως ξεχωριστής πράξης της διοίκησης.

2. Για τα τουριστικά καταλύματα σχεδιάζονται παρεμβάσεις για απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας, ενώ σημαντική θα είναι και η ωφέλεια από την απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις τους.

huffingtonpost.gr

Related posts

Μικρότερη η επιχορήγηση για την ανακαίνιση του Makedonia Palace

ExnetΗellas

Έρημη πόλη θυμίζουν τα τρίκαλα μετα το κλεισιμο πολλών μαγαζιών

ExnetΗellas

Τουρισμός: Ενθαρρυντικά μηνύματα από την Έκθεση της Ρωσίας

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy