Image default
Ευρώπη

Η Αγγλία αποφασισμένη να πατάξει το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης

Αποφασισμένη να εξαλείψει το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι η κυβέρνηση της Βρετανίας, η οποία σήμερα θα ενημερώσει τις οργανώσεις αρωγής ότι η χρηματοδότησή τους από το δημόσιο θα διακόπτεται εάν δεν αποδεικνύουν πως εμποδίζουν κάθε σεξουαλική κακοποίηση, απόφαση που λήφθηκε στον απόηχο του σκανδάλου της Oxfam.

Η Oxfam βρέθηκε αντιμέτωπη με μια θύελλα επικρίσεων από την Παρασκευή, όταν η εφημερίδα The Times αποκάλυψε ότι στελέχη της που συμμετείχαν στην αποστολή για να προσφερθεί βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Αϊτής αγόραζαν σεξ με χρήματα της οργάνωσης το 2011, προσλαμβάνοντας πιθανόν και ανήλικες. Η οργάνωση δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει το δημοσίευμα της εφημερίδας, αλλά ανέφερε πως διεξήχθη εσωτερική έρευνα και ζήτησε συγγνώμη.

Η υπόθεση πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τις καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων από μέλη της ίδιας ΜΚΟ και σε άλλες χώρες, όπως το Τσαντ ή το Νότιο Σουδάν. Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Όξφαμ παραιτήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου.

«Εάν δεν προστατεύονται όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους η οργάνωσή σας έρχεται σε επαφή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που βοηθάτε, του προσωπικού και των εθελοντών σας — δεν θα σας χρηματοδοτούμε», θα τονίσει η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης της Βρετανίας Πένι Μόρντοντ σήμερα, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει σε μια εκδήλωση στην οποία θα είναι παρούσες οι ηγεσίες πολλών οργανώσεων αρωγής στη Στοκχόλμη.

«Εάν δεν δημιουργήσετε μια κουλτούρα που θα δίνει την προτεραιότητα στην προστασία των ευάλωτων ανθρώπων και θα εγγυάται ότι τα θύματα και οι καταμηνυτές εγκλημάτων θα μπορούν να κάνουν καταγγελίες χωρίς να έχουν κανέναν φόβο — δεν θα συνεργαζόμαστε μαζί σας», θα συμπληρώσει η Μόρντοντ, κατά τα αποσπάσματα της ομιλίας της που περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

«Κι εάν δεν αναφέρετε στις αρχές κάθε σοβαρό περιστατικό ή καταγγελία, ασχέτως του πόσο μπορεί να βλάπτει τη φήμη σας — δεν θα είμαστε εταίροι», θα διαμηνύσει ακόμη η βρετανίδα υπουργός.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Όξφαμ, η Πένι Λόρενς, παραιτήθηκε επικρίνοντας την «ανεπαρκή» αντίδραση της ΜΚΟ στις κατηγορίες για την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά την πιθανή κακοποίηση ανηλίκων από μέλη του προσωπικού της στην Αϊτή.

Οι πιέσεις που δέχεται η Όξφαμ εντάθηκαν ακόμη περισσότερο όταν η Χέλεν Έβανς, άλλοτε ανώτερο στέλεχός της, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την «κουλτούρα σεξουαλικής κακοποίησης» που θεωρεί πως υπάρχει σε μέρος του προσωπικού της και πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν αντιμετωπίστηκε με την πρέπουσα σοβαρότητα από την ηγεσία της οργάνωσης.

Η Μόρντοντ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η κρατική ενίσχυση της Όξφαμ θα διακοπεί αν δεν αποκαλύψει πλήρως τι συνέβη στην Αϊτή. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ λαμβάνει περίπου 32 εκατομμύρια λίρες (36 εκατ. ευρώ) από το Λονδίνο σε ετήσια βάση. Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε επίσης να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, απειλώντας επίσης να διακόψει τη χρηματοδότηση σε διαφορετική περίπτωση.

Η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου απαίτησε εξάλλου από όλες τις βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες δρουν στο εξωτερικό να επιδεικνύουν ήθος και απόλυτη διαφάνεια.

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Γερμανία : Ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας απαγορεύει τις πατριωτικές συγκεντρώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης

technical

Grenfell Tower : Video με την προσπάθεια ενοίκου να σωθεί

technical

Guardian: “Αντί για άρματα μάχης χρησιμοποιούν την οικονομική επικυριαρχία κατά κρατών – Ας πει η Ελλάδα το πρώτο ΟΧΙ”

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy