Image default
ΕΛΛΑΔΑ

77 είναι οι βουλευτές που δεν ψήφισαν την άρση ασυλίας των “3” της ΧΑ

MixalolPappasLagosLΣυγκίνηση και πίστη για τη τελική νίκη. Με αυτά τα συναισθήματα έγιναν δεκτοί τόσο ο φυλακισμένος γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Ν.Μιχαλολιάκος στη Βουλή, όσο και ο θεωρητικός του λαϊκού ριζισπαστισμού βουλευτής Χ.Παππάς, αλλά και ο έτερος βουλευτής Γ.Λαγός από στελέχη του κόμματος που τους περίμεναν στην Βουλή για να τους αποθεώσουν.

Το “κλου”: Ο άμεσα εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Siemens προεδρεύον της Ολομέλειας Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον κ. Χρήστο Παππά να ανακαλέσει την φράση «είστε άθλιοι και αχρείοι» γιατί φαίνεται αναγνώρισε τον εαυτό του μέσα σε αυτή την γενική τοποθέτηση του φυλακισμένου βουλευτή.

Το τελικό αποτέλεσμα με τους 77 βουλευτές να μη θέλουν να υπερψηφίσουν την ασυλία των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου, δείχνει ότι έχει διαρραγεί το μέτωπο κατά των εθνικιστών. Σε αυτό το αποτέλεσμα να πούμε ότι περιλαμβάνονται και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν, αλλά αρνούνται να βγει το κόμμα εκτός νόμου.

Προηγουμένως, κατά τη μεταφορά των φυλακισμένων βουλευτών δεκάδες στελέχη μέσα στην Βουλή και χιλιάδες εκτός Βουλής ενθάρρυναν τον εθνικιστή ηγέτη να μην λυγίσει με συνθήματα όπως: «Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά».

Κάποιοι “πραιτωριανοί” της φρουράς της Βουλής που επιχείρησαν να αρπάξουν από το χέρι τον ηγέτη του κόμματος που κέρδισε σχεδόν το 10% στις πρόσφατες ευρωεκλογές, εισέπραξαν την προειδοποίηση του Ν.Μιχαλιλιάκου: «Μη με ακουμπάει κανείς! Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Μην τολμήσει κανείς να με ακουμπήσει» για να γίνει δεκτός με ζητωκρευγές από τα στελέχη του κόμματος που περίμεναν μέσα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά η Ολομέλεια λειτουργούσε με κλειστούς τους διαδρόμους του κοινοβουλίου. Τουλάχιστον για πρώτη φορά μετά την αλήστου Μνήμης “Συμβουλευτική”.

Αν κάτι έχει μείνει μέσα από όλη την διαδικασία είναι το ζήτημα που υπάρχει με τους εισαγγελείς του Κορυδαλλού, οι οποίοι δεν επέτρεψαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού να μην παρίστανται στις συνεδριάσεις!

Εχουν αυτό το δικαίωμα;

Υπάρχουν σαφείς νομικές εκτιμήσεις ότι έστω και αν επέστρεφαν στην φυλακή, είναι υποχρεωμένοι οι εισαγγελείς εκ του νόμου να επιτρέπουν στους εκλεγμένους αντιπροσώπους να παρίστανται. Οτιδήποτε άλλο είναι καταπάτηση του Συντάγματος και βέβαια υπάρχουν ευθύνες.

Αντιληπτό το ότι η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και οι δικαστικοί έρχονται σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά την ερμηνεία ορισμένων νόμων. Αλλά σε ότι αφορά την παρουσία εκλεγμένων λαϊκών εκπροσώπων δεν υπάρχει ενδιάμεση ερμηνεία. Ακόμα και με επ’αυτοφώρο σύλληψη να είχε γίνει που φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Κατά τα λοιπά η εμφάνιση των φυλακισμένων το πάθος και τα επιχερήματά τους έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία.

Οι αποκαλύψεις για Γ.Μουρούτη και λοιπούς υπουργούς και βουλευτές θα συνεχιστούν και με ντοκουμέντα. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Εκτός και αν περιμένουν τις εθνικές εκλογές για να “τηγανίσουν” αυτούς που τους κυνήγησαν.

Πηγή

Related posts

Προβλήματα με τα self tests στα φαρμακεία

Νέα πρόκληση από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας

ExnetΗellas

Δείτε πού και με ποιο τρόπο θα ψηφίσετε στις εκλογές 2014

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy