Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Σ.Θεοδωράκης για πολιτική εθνικής υπονόμευσης στη Θράκη από τον επίτιμο Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκο

f fragos 752a2

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοφανής για πρόεδρο Κοινοβουλευτικού κόμματος ανθελληνική παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη για την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο. Στις φωνές που αντέδρασαν έντονα προστέθηκε…

  

f fragos 752a2  Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοφανής για πρόεδρο Κοινοβουλευτικού κόμματος ανθελληνική παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη για την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο. Στις φωνές που αντέδρασαν έντονα προστέθηκε και αυτή του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για πολιτική εθνικής υπονόμευσης στη Θράκη, την οποία με τα λεγόμενά του εξυπηρετεί και ο πρόεδρος του Ποταμιού. 

Ο κ. Φράγκος που για τα θέματα της Δυτικής Θράκης και όσο υπηρετούσε στο Στρατό έχει επανειλημμένα δείξει ευαισθησία αλλά και έχει μέσα από ομιλίες και τοποθετήσεις του αναδείξει το ρόλο της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα του Προξενείου της Κομοτηνής στην προσπάθεια να βαπτιστεί η μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική», εξερράγη όταν άκουσε τον Σ. Θεοδωράκη να επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, εθνικό θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έλεγε σε συνεργάτες του ότι «απορώ πώς τέτοια πράγματα ακούστηκαν από το στόμα Έλληνα και μάλιστα εκλεγμένου στη Βουλή. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς και γιατί τα είπε αυτά τα πράγματα» για να προσθέσει ο κ. Φράγκος, σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του:

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι εξυπηρετούσε ηθελημένα ξένες δυνάμεις και υπονόμευσε εν γνώσει του την ειρήνη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων Ελλήνων, αλλά όφειλε να γνωρίζει. Και από τη στιγμή που δεν γνωρίζει όφειλε να σιωπά».

Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ σαφώς υποστήριξε τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ειδικά την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου την ώρα που ο κ. Θεοδωράκης προέβη στο ανθελληνικό παραλήρημα, χρησιμοποιώντας ένα θέμα εθνικό για να επιτεθεί στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ενέταξε, δηλαδή, την περιφορά του Επιταφείου στον Εχίνο σε κομματική-πολιτική αντιπαράθεση προφανώς, όπως έχει αποδειχθεί και από παλαιότερες δηλώσεις, γιατί κόπτεται να μπει στην κυβέρνηση και να εκφράσει τα συμφέροντα του μνημονίου.

Εκτός του ιδίου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος αποστόμωσε τον κ. Θεοδωράκη δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την περιφορά του Επιταφείου στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό και το 2014, επί υπουργίας δηλαδή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Παράρτημα Ξάνθης) εξέδωσε ένα σκληρό δελτίο Τύπου καταγγέλλοντας τον Πρόεδρο του Ποταμιού για ψεύδη με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν οι απόστρατοι: «Δεν μαζεύτηκαν κάποιοι απόστρατοι από τις γύρω περιοχές, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη κλπ, αλλά το εκκλησίασμα ήταν μέλη από τους 8 αναδόχους συλλόγους της Ξάνθης, οι οποίοι μετέβησαν με τις οικογένειές τους αυτοβούλως και με δικά τους έξοδα».

«Η περιφορά του Επιταφίου δεν έγινε ούτε για πρώτη φορά ούτε έγινε παρέλαση των αποστράτων για επίδειξη, στο κέντρο του χωριού. Απλά έγινε για να συνεκκλησιαστούμε και να συμπαρασταθούμε σε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες στην περιοχή μας. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κανένα ένοπλο στρατιωτικό τμήμα ούτε στρατιωτική μπάντα, απλά, όπως συνηθίζεται, κατόπιν αίτησης μας, διατέθηκαν και φέτος από το Δ’ Σώμα Στρατού τέσσερις στρατιώτες και δύο εφεδρικοί», αναφέρει στο δελτίο Τύπου η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Καταλήγει, «δεν μας έστειλε κανείς, ούτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ούτε είναι απερίσκεπτη ενέργεια και προπαντός δεν αποσκοπούσε στην ‘αλλαγή θρησκευτικών’ πεποιθήσεων, των συμπατριωτών μας μουσουλμάνων, όπως αυθαίρετα ειπώθηκε».

Στα Πομακοχώρια του Νομού Ξάνθης υπάρχουν συνολικά Ιεροί Ναοί στους οποίους κατά καιρούς, και ιδίως κατά τη διάρκεια μεγάλων εορτών της Ορθοδοξίας όπως το Πάσχα, γίνονται θρησκευτικές τελετές και εκκλησιασμοί. Εκτός και αν ο κ. Θεοδωράκης θέλει πρώτα να ζητάμε την άδεια από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής…

 

Πηγή

 

Related posts

Δυο αδέρφια στη Μυτιλήνη έχασαν τη ζωή τους από φωτιά

technical

Πολλά επεισόδια και προσαγωγές στην ομιλία του Βενιζέλου

ExnetΗellas

H παραπλάνηση των δημοσκοπήσεων φαίνεται απο τα αποτελέσματα που έδινε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ πριν τις εκλογές

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy