Image default
Ψυχαγωγία

Για μία χώρα “προβάτων”

Good Night And Good LuckLEνα Κοινοβούλιο που το πρωί συνεδριάζει για να στείλει φυλακή εκλεγμένα μέλη του με την κατηγορία της σύστασης “εγκληματικής οργάνωσης” και το απόγευμα κλείνει με το “έτσι θέλω” των δύο κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να συγκαλυφθούν οριστικά, απάτες και εθνικά εγκλήματα!

Τα οποία κόμματα που αποφασίζουν το “ξέπλυμα” των εγκλημάτων συνολικά έλαβαν στις ευρωεκλογές το 31% των ψήφων ενός εκλογικού σώματος που αντιστοιχεί στο 50% περίπου των όσων δικαιούνται ψήφο!

Δηλαδή έχουμε ένα Κοινονοβούλιο το οποίο με το κλείσιμό του απαλλάσσει λόγω παραγραφής από τυχόν ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματά τους, όλους εκείνους που πλήγωσαν την χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ειδικότερα την περίοδο 2010-2012.

Οι πρώην Πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, ο πρώην και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ε. Βενιζέλος και πλείστοι Υπουργοί και Υφυπουργοί των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ κλπ, που σήμερα έχουν βουλευτική ή/και υπουργική ιδιότητα, θα κοιμούνται (και θα ψηφίζουν) πιο ήσυχοι, αφού θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι παραγράφηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με τις δεκάδες δικογραφίες, που εκκρεμούν στη Βουλή προς εξέταση για την περίοδο 2009-2012, διότι, με το προεδρικό διάταγμα κηρύσσεται «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου» (άρθρο 86 Συντάγματος- Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών).

Τι να πει κανείς στους πολίτες αυτής της χώρας που δέχονται σχεδόν αδιαμαρτύρητα να τους ατιμάζουν, να τους ποδοπατούν, να τους κλέβουν και στο τέλος να διαφεύγουν οι ένοχοι με ένα απλό κλείσιμο του Κοινοβουλίου; Ή μήπως του Κυνοβουλίου;

Το μόνο που μπορεί να τους πει είναι αυτό που ευχόταν στους τηλεθεατές του, στα “πρόβατα” όπως τους αποκαλούσε, ο θρυλικός αντισυστημικός Αμερικανός άνκορμαν Edward R.Murrow: “Goodnight and Goodluck”.

Θα την χρειαστούμε όλοι μας αυτή την ευχή…

Πηγή

Related posts

10 τεχνικές για να ελέγξεις την κοινή γνώμη

ExnetΗellas

Ποιοι είναι οι Καλλιτέχνες που έγιναν Γνωστοί με το Ψευδώνυμό τους;

ExnetΗellas

Προκαλεί ο Γ.Καμίνης: “Στην Αθήνα διασκεδάζουμε – Υπερβολές τα περί φτώχειας και πείνας”

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy