Ειδήσεις ΕΛΛΑΔΑ Πολιτισμός

Γεώργιος Κομνηνός Καταστροφική η μείωση ωραρίου των καταστημάτων

Το μέτρο της μείωσης του ωραρίου λειτουργίας εξετάζει ο εμπορικός κόσμος στο πλαίσιο των κινήσεων για τη μείωση του αυξημένου ενεργειακού κόστους με το πρώτο βήμα να γίνεται στη Θεσσαλονίκη ενώ αντίστοιχη συζήτηση ξεκίνησε και στην Αθήνα.

Ο πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης πολιτισμού της Ελληνικής λύση πήρε θέση επί του θέματος.

Το να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα ήταν καταστροφικό για τις μικρές επιχείρησες οι οποίες πλέον με τα βίας τα βγάζουν πέρα. Το να επιβάλεις στα καταστήματα να κλείνουν δύο ώρες νωρίτερα για να κάνεις όπως λες οικονομία στην ενέργεια θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις. Ήδη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Τι θα γίνει αν αναγκαστούν να κλείνουν νωρίτερα και μειωθεί κι άλλο ο τζίρος τους? Δεν γίνεται να λες ότι θα σας επιβάλλουμε να κλείνετε νωρίτερα αλλά θα πληρώνετε τους ίδιους φόρους. Μετέπειτα πρόβλημα θα είναι και για τους εργαζόμενους αν χρειαστεί να τους αφαιρέσουν χρήματα από τον μισθό τους. Ήδη οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί και τα έξοδα για ένα νοικοκυριό πάρα πολλά. Πως λοιπόν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν? Από την άλλη αν θα πρέπει οι επιχειρήσεις να πληρώνουν τους ίδιους μισθούς με λιγότερες ώρες θα έχουν πρόβλημα οι ίδιες καθώς θα υπάρξει ακόμη ένα φορτίο που θα πρέπει να σηκώσουν. Αυτό το οποίο θα καταφέρετε να κάνετε στο τέλος θα είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες και οι πολυεθνικές και να κλείσουν οι μικρές και οι οικογενειακές επιχειρήσεις. Είναι απαράδεκτο να προσπαθείτε να επιβάλλετε κάτι τέτοιο την στιγμή που δεν είστε διατεθειμένοι σαν κράτος να βοηθήσετε αυτούς τους ανθρώπους. 

Γεώργιος Κομνηνός Πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης πολιτισμού της Ελληνικής Λύσης

Related posts

Από εχθές άνοιξε η Διεθνής έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

technical

Φόβοι των αρχαιολόγων πως ο τάφος της Αμφίπολης μπορεί να έχει λεηλατηθεί

ExnetΗellas

Καμμένος: Ο Σαμαράς φαντασιώνεται την Ανάσταση…

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy