Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο δεκαήμερο Μαΐου τα ραντεβού για τους 30-44 με όλα τα εμβόλια

 

 

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας, για την ασφαλή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, αλλά και για την εκπομπή θετικού μηνύματος της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού, η συνεχής επιτάχυνση της επιχείρησης εμβολιασμού» τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, ήδη έχουν γίνει σχεδόν 4 εκατ. εμβολιασμοί. Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 2.610.000 πολίτες με μία δόση κι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 1.390.000.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως το τέλος Μαΐου. Για τα υπόλοιπα 19 μεγαλύτερα νησιά – με εξαίρεση την Κρήτη – μπαίνει σε εφαρμογή η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» με στόχο τον εμβολιασμό όλων των μονίμων κατοίκων τους ηλικίας 18 και άνω, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μέχρι το τέλος Ιουνίου, υπενθύμισε.

Όπως συμπλήρωσε, στο πλαίσιο αυτό, στη μάχη για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας, μπαίνουν νέα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού, ενώ ουσιαστική είναι η βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η στήριξη από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων 30-44 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Η αρχή θα γίνει με την ηλικιακή ομάδα των 40-44 και θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι ομάδες των 35-39 και 30-34.

Εντός του Ιουνίου – εφόσον επιβεβαιωθούν από τις εταιρείες οι προγραμματισμένες παραδόσεις εμβολίων – εκτιμάται ότι θα ανοίξουν και οι πλατφόρμες εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδες 25-29 και 18-24, ανέφερε η κ. Πελώνη.

Σε σχετική ερώτηση, τέλος, επανέλαβε πως για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, είναι εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις.
πηγή

Related posts

Γιώργος Κομνηνός Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά είτε πέτυχαν είτε όχι

Kostas Ermes

Ο Γεώργιος Μητσικώστας πρωταγωνιστεί στο διαφημιστικό σποτ της Ένωσης Κεντρώων και ζητά συγνώμη από τον Βασίλη Λεβέντη !

Βρέθηκε κρεμασμένος φοιτητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

technical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy