Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις για το Πάσχα

 

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A+

Θέμα ημερών είναι οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα δεδομένα που θα ισχύσουν φέτος το Πάσχα, αν θα επιτρέπονται ή όχι οι μετακινήσεις εκτός Νομού.

Νωρίτερα, ερωτηθείσα σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, έκανε γνωστό πως εντός αυτής της εβδομάδας η επιτροπή των ειδικών θα αξιολογήσει την υγειονομική κατάσταση  και θα κάνει τις εισηγήσεις της. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα είναι αυτή που λάβει και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει χειραγωγούμενη την επιτροπή είναι αποτυχημένη.

Για τα κορωνοπάρτι, σημείωσε πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει Πάσχα, είναι εύλογη η κόπωση των πολιτών, να κάνουμε όλοι υπομονή, προέτρεψε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξήγησε πως η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαζική συνείδηση και πως αν παρέμβει να διαλύσει συναθροίσεις σε πλατείες, αυτό θα μπορούσε να φέρει και μεγαλύτερη διασπορά του ιού, αλλά και επεισόδια. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, γη παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, επισημαίνοντας πως η πλειονότητα των πολιτών τα τηρεί και κάνει υπομονή.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή της, η κ. Πελώνη υπογράμμισε πως το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε όλη την Επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα. Διαπιστώνεται, ωστόσο, είπε, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο στον δείκτη θετικότητας, όσο και στον δείκτη αναπαραγωγής του ιού, τον rt.

«Βρισκόμαστε συνεπώς σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη ισορροπία και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάσχεση της διασποράς. Η συνεχής επαγρύπνηση, η αποφυγή συναθροίσεων, η καθολική χρήση της μάσκας, ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων, αλλά και η προτίμηση εξωτερικών χώρων, αποτελούν στοιχειώδη μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας» επανέλαβε. Ταυτόχρονα, ζήτησε να αξιοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας: Τα self test και τον εμβολιασμό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε πως από σήμερα ξεκίνησε η δωρεάν – με επίδειξη του ΑΜΚΑ – διανομή των self test σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για τους οποίους η χρήση είναι πλέον υποχρεωτική.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, καθώς και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων. Όπως επίσης είναι και για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους.

Όλοι αυτοί υποχρεούνται να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα άμεσα, με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα, η οποία θα είναι εβδομάδα προσαρμογής, και για την οποία έχουν περιθώριο δήλωσης μέχρι την επόμενη Κυριακή 25 Απριλίου.

Κατά την κ. Πελώνη, την ίδια στιγμή, «χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των υγειονομικών μας και την αξιοποίηση της  ψηφιακής τεχνολογίας- συνεχίζεται με τρόπο υποδειγματικό η επιχείρηση “Ελευθερία”.

Όπως υπενθύμισε, από την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ενώ από μεθαύριο Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι πολίτες ηλικίας 50-54 ετών.
πηγή

Related posts

Βρετανία,Γαλλία,Γερμανία και Ιταλία οφείλουν πάνω από 2 δίς

ExnetΗellas

Ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα ποσά των επιστροφών για τους δικαιούχους.

Kostas Ermes

Οι Γερμανοί βρίζουν τους Έλληνες από από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy