Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ δεν άρεσε στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής

kuik-thrakiΝα λοιπόν που υπάρχει ελπίδα για τους ψηφοφόρους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για να δώσουν την απάντηση που πρέπει και να αντιμετωπίσουν τους κολαούζους, τους εραστές και τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Και αυτή η ευκαιρία είναι η καλύτερη δυνατή, αφού το τουρκικό προξενείο ήδη εκδήλωσε την δυσαρέσκειά του από την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ για την θέση του περιφερειάρχη. Ίσως, μάλιστα, αυτή η (έντονη) δυσφορία του τούρκου προξένου (και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής) να λειτουργεί και ως πυξίδα για τις εκλογές του Μαΐου, αφού οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν ήδη δώσει (άμεσα ή έμμεσα) τα σχετικά «διαπιστευτήρια» στον τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σαρνίτς, προκειμένου να τύχουν της συμπάθειάς του και να λάβουν μέρος των ψήφων από τους μουσουλμάνους της Θράκης που επηρεάζονται (ποικιλοτρόπως, αν και πάγια τακτική πίεσης είναι μέσω των ιμάμηδων την τελευταία Παρασκευή προ των εκλογών, όπου εξαπολύονται απειλές και για μη μουσουλμανική ταφή όσων δεν ακούσουν – υπακούσουν στις επιθυμίες του Αλλάχ (δηλαδή των ιμάμηδων και των ψευτομουφτήδων που βρίσκονται στην κατάσταση πληρωμών του τούρκου προξένου).

Γεγονός, πάντως, είναι πως ο Τέρενς Κουίκ, σαν υπεύθυνος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα Ελληνοτουρκικά και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, ασχολήθηκε πολύ περισσότερο με την Θράκη και τους κατοίκους της, από ότι οι τοπικοί υποψήφιοι κομματάνθρωποι, μη διστάζοντας να κατακεραυνώνει ενίοτε τις πρακτικές, τις τακτικές και τις δράσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και της εν γένει αλυτρωτικής τουρκικής πολιτικής που αναπτύσσεται μέσω παρακρατικών ομάδων τουρκοφρόνων ή και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που λειτουργούν επί χρόνια στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή.

Σε δηλώσεις που έκανε στην Κομοτηνή και μετά στην Αλεξανδρούπολη ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:
«Όχι μόνο για να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε και εγώ προσωπικά, ότι δεν μας αφορούν ψηφοθηρικά και αντεθνικά παιγνίδια με το Προξενείο, αλλά και ότι θα δώσουμε και τη ψυχή μας για την οικονομική ανασυγκρότηση όλων των νομών, για να δούμε, επιτέλους, ευτυχισμένες και ευτυχισμένους, χαμογελαστές και χαμογελαστούς, Ελληνίδες και Έλληνες όλων των πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων».

Δηλώσεις Τέρενς Κουίκ για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια ΑΜ-Θ
«Η Θράκη είναι μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης. Όμως, είναι επιπλέον και μία περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών της Τουρκίας για επέκταση των τουρκικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια την εγκατάλειψη της Αθήνας. Τόσο οι χριστιανοί, αλλά και οι μουσουλμάνοι της Θράκης, είναι θύματα μίας ιδιότυπης και εξόφθαλμα προβληματικής άσκησης μηδενικής πολιτικής του Ελληνικού κράτους (το οποίο είναι πλέον φανερό ότι αποχωρεί από την περιοχή και παραδίδει -άτυπα- μέρος της Ελληνικής κυριαρχίας σε υπηρεσίες (μυστικές και «διπλωματικές») που εκφράζουν τα τουρκικά συμφέροντα.

Η Θράκη δεν αποτελεί μόνο σταυροδρόμι των πολιτισμών. Η Θράκη αποτελεί και σταυροδρόμι γεωπολιτικής ισχύος. Είναι χώρος που προσφέρεται για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και για μία ουσιαστική ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας που θα συμβάλει στην κατακόρυφη αύξηση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των κατοίκων της.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική κίνηση προσέλκυσης των ενδιαφερομένων να επενδύσουν στην περιοχή, παρά μόνο εκείνων που θα δημιουργούσαν συνθήκες επιπλέον μείωσης των ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών, δηλαδή εταιρειών που θα δημιουργούσαν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και θα απομυζούσαν -κυριολεκτικά- τα τεράστια προσφερόμενα οφέλη της περιοχής.

Έχουμε τρόπους, έχουμε προτάσεις, έχουμε όραμα.
Μα περισσότερο από όλα έχουμε να προσφέρουμε μέσα από προσωπική εργασία, την δημιουργία συνθηκών για ένα σταθερό, ασφαλές και καλύτερο αύριο.
Η Τουρκία έχει τα δικά της σχέδια για την Θράκη.Εμείς έχουμε τα δικά μας. Κι επειδή η Θράκη είναι μέρος της Ελλάδας, οι Έλληνες αποφασίζουν και θα αποφασίσουν για το τι θα συμβεί σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.
Η συμπάθεια και η αγάπη μου προς τους μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης είναι δεδομένη. Όπως είναι δεδομένη και η θέση μου για όλους εκείνους που επιθυμούν να καταστήσουν την Θράκη τόπο ανασφάλειας και γενικότερης έντασης.Λυπάμαι που δεν μπορώ να μοιραστώ τα όνειρά τους. Θα προσεύχομαι όμως για αυτούς, να τους φέρει ο Θεός την αγάπη στην καρδιά τους.

Η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ανάγκες. Κι ενώ αυτές είναι δεδομένες δυστυχώς δεν έχουν ικανοποιηθεί από την Ελληνική Πολιτεία. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα σε όλα τα λάθη και τις παραλείψεις να δώσουμε απάντηση, να δώσουμε προτάσεις και λύσεις. Όχι επειδή θέλουμε, αλλά επειδή δεν γίνεται διαφορετικά. Μέσα στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που γίνονται, η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απαιτείται να βρεθεί έτοιμη, θωρακισμένη και να εκμεταλλευτεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλα όσα μπορεί να κατακτήσει και να δημιουργήσει.

Όσο για εκείνους που η υποψηφιότητά μου τους στεναχώρησε, πραγματικά λυπάμαι. Λυπάμαι, επειδή με την βοήθεια των πολιτών της περιφέρειας ΑΜ-Θ θα συνεχίσω να τους στεναχωρώ και να τους χαλάω τα σχέδια, για τα επόμενα χρόνια. Και μπορούν να είναι σίγουροι πως τα σχέδιά τους και οι μηχανισμοί τους έχουν ήδη τελειώσει. Για οποιεσδήποτε άλλες απορίες έχουν, με χαρά θα τους δεχθώ για να τους τις απαντήσω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ.

Εύχομαι καλό και έντιμο αγώνα, σε όλους τους συνυποψηφίους μου. Ξεκινώ από αρνητική θέση, επειδή γνωρίζω πως είμαι αντιπαθής στην Τουρκία. Το θεωρώ τιμή μου να δίνω άνισο αγώνα, επειδή οι Έλληνες έδιναν πάντα άνισους αγώνες. Έτσι θα γίνει και τώρα…

Τέλος, για όσους αναρωτιούνται γιατί βάζω υποψηφιότητα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχω να τους απαντήσω πως το κάνω αυτό επειδή αγαπώ την πατρίδα μου και τρέχω να την υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις, όπου αυτή με χρειάζεται περισσότερο…».

Πηγή

Related posts

Βαρουφάκης: Τον Ιούλιο δεν θα υπάρχουν ΛΕΦΤΑ!!

ExnetΗellas

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ “Κεραυνοί” Ε.Θεοχάρους κατά ΕΕ: “Επιβάλατε κυρώσεις στη Ρωσία αλλά κάνετε το κορόϊδο με την Τουρκία που εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ”

ExnetΗellas

Οι αντιφασίστες, οι ορκωμοσίες της ΧΑ και η πραγματική χρησιμότητα τους

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy