Image default
Κόσμος

Sputnik V: Συμφωνία για παραγωγή στην Ιταλία από ελβετική εταιρεία

Συμφωνία για παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην Ιταλία από ελβετική εταιρεία

 

Η Ρωσία προχωρεί τον σχεδιασμό της για την παραγωγή του γνωστότερου εμβολίου της κατά του κορονοϊού, Sputnik V, στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς εξασφάλισε συμφωνία για παραγωγή στην Ιταλία, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και για ανάλογες συμφωνίες σε Γερμανία και Γαλλία.

Η Adienne Pharma & Biotech, με έδρα στο Λουγκάνο της Ελβετίας, υπέγραψε συμφωνία με το ρωσικό κρατικό επενδυτικό fund (RDIF) για την παραγωγή του Sputnik V στην μονάδα της στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου,  όπως δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg o Antonio Francesco Di Naro, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στη ΕΕ, με τη Μόσχα να αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τις δυτικές εταιρείες στην μεγέθυνση της παραγωγής του εμβολίου της, μολονότι το ανέπτυξε με μεγάλη ταχύτητα.

Το Sputnik V βρίσκεται ακόμη σε φάση ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ ως την χρήση του στο έδαφος των 27 χωρών – μελών.

“Υπάρχουν πολλές περιφέρειες στην Ιταλία που εκφράζουν ενθουσιασμό για το Sputnik και θέλουν να συμβάλουν και στην παραγωγή του”, τόνισε ο Kirill Dmitriev, CEO του RDIF, μιλώντας στον ιταλικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rai3. “Έχουμε συνεργασία με τη Γερμανία. Μιλούμε και με σειρά γαλλικών εταιρειών”, πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει προχωρήσει σε επαφή με την IDT Biologika, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο MDR. Η εταιρεία, με έδρα στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο επί του θέματος. Τον Φεβρουάριο, η IDT είχε εκφράσει διάθεση να διευκολύνει τη βρετανοσουηδική AstraZeneca να αυξήσει την παραγωγή του εμβολίου της.

Σύμφωνα με τον Dmitriev, η παραγωγή στην Ιταλία θα μπορούσε να αρχίσει τον Ιούνιο. Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από την έγκριση των ιταλικών ρυθμιστικών αρχών και ο όγκος της παραγωγής δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη, σημείωσε από την πλευρά του ο Di Naro.

Η συμφωνία έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι έχει δεσμευθεί να ενισχύσει τους ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας, με τη χώρα να έχει καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας άνω των 100.000 θανάτους.

Προ ημερών, η κυβέρνηση Ντράγκι μπλόκαρε την εξαγωγή δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στην Αυστραλία, λόγω των μειωμένων δόσεων που έχει παράσχει η εταιρεία στην ΕΕ σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.
πηγή

Related posts

Ένα “Χ” θα προσδιορίζει το ουδέτερο φύλο στα δημόσια έγγραφα του Καναδά

technical

Τουρκία: Θα δώσει τη λύση η συμφωνία για τη διάσωση του άρματος Altay με τη Νότια Κορέα;

Ακάρ: Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος σύμμαχός μας στην ευρωπαϊκή πολιτική ασφαλείας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy