Image default
Αρχική Ειδήσεις Επιστήμη (2) Υγεία

Κορονοϊός: Το φθινόπωρο πιθανότατα να χρειαστεί και 4η δόση

Σύμφωνα με τις δηλώσεις την κυρίας Βάβας Παπαευαγγέλου σήμερα στην ενημέρωση του υπουργείου υγείας, γίνεται συζήτηση για να προχωρήσουμε σε τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού από το ερχόμενο φθινόπωρο στον γενικό πλυθισμό της χώρας.

“Συζητείται στην επιτροπή η τέταρτη δόση. Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια της τρίτης δόσης υπερτερεί των δύο δόσεων. Μελετάμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα περιμένουμε λίγο και θα συμπορευτούμε με τις υπόλοιπες χώρες. Το Φθινόπωρο πιθανότατα θα χρειαστεί τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό”, είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ξεκαθάρισε πως “η πίεση στα νοσοκομεία δεν είναι αυτή που ήταν στα μεγάλα κύματα, αλλά υπάρχει μία πίεση”.

Υπάρχει σταθεροποίηση αλλά με σαφή μετακίνηση των κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο που φτάνουν τα 176.000”, είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι επικρατεί η παραλλαγή Όμικρον στην οποία οφείλεται η έξαρση των τελευταίων εβδομάδων, ενώ ανησυχεί η διάμεση ηλικία κρουσμάτων που πλέον είναι τα 41 έτη.

“Παρατηρείται μείωση της διασποράς και των θανάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, για να προσθέσει μεταξύ άλλων ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 122 εκατομμύρια self tests. “Οι ευπαθείς ομάδες και οι μη εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να υποτίμησουν τον ιό. Οι ευπαθείς ομάδες όταν διαγνωστούν θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα μονοκλωνικά της Astrazeneca, η .Γκάγκα ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα αφιχθούν στη χώρα μας.

Related posts

Σοκ προκαλεί η έρευνα που λέει ότι τα βρεφικά μπουκάλια χωρίς BPA προκαλούν ορμονικές διαταραχές

ExnetΗellas

Α.Γεωργιάδης: «Εκτός πραγματικότητας» όσοι λένε πως τα εμβόλια έχουν παρενέργειες -ΕΕ: 17.503 θάνατοι μετά από εμβόλιο

Θεσσαλονίκη: Αγνοείται ακόμη ο 51χρονος που εξαφανίστηκε στον Αξιό.

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy