Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας και ο Δήμαρχος του ελληνικού

pro-dim
Υπέβαλε την παραίτηση του ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας μετά το ναυάγιο,για το οποίο δεν ευθυνόταν σε τίποτε. Αυτά συμβαίνουν σε μια μακρινή παράξενη χώρα που οι άνθρωποι ακόμη νοιώθουν τα σπάνια συναισθήματα που ονομάζονται ευθύνη και τύψεις….

Παραιτήθηκε μετά την δριμύτατη κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, ο πρωθυπουργός ης Νότιας Κορέας, Τσουνγκ Χονγκ-Γουόν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη στις 16 Απριλίου με την βύθιση του πλοίου που παρέσυρε στον υγρό τάφο εκατοντάδες επιβάτες, στην πλειοψηφία τους νεαρούς μαθητές. «Το σωστό για μένα είναι να αναλάβω την ευθύνη και να παραιτηθώ καθώς ήμουν ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ζητώ συγγνώμη για τα πολλά προβλήματα…» ανέφερε σε μια σύντομη, αλλά συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός, εξηγώντας: «Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να υποβάλω τώρα την παραίτηση για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση». «Οι κραυγές των οικογενειών εκείνων που αγνοούνται με κρατούν ξάγρυπνο τη νύχτα» σημείωσε, ευχόμενος να μην επαναληφθεί η τραγωδία. Ο Τσουνγκ- η παραίτηση του οποίου έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της χώρας- είχε αποδοκιμαστεί εντόνως για την κυβερνητική ολιγωρία και μάλιστα κάποιος του είχε πετάξει ένα μπουκάλι νερό, όταν επισκέφτηκε τους γονείς των θυμάτων μια ημέρα μετά την καταστροφή. Το φέρι Sewol, με 476 επιβαίνοντες -στην πλειοψηφία τους μαθητές και καθηγητές- βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νοτίου Κορέας, στις 16 Απριλίου. Επισήμως έχουν επιβεβαιωθεί 187 νεκροί, αλλά δυστυχώς οι δεκάδες αγνοούμενοι θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα προστεθούν στην λίστα των θυμάτων.

Την ίδια στιγμή στην ελληνική πραγματικότητα τα πράγματα διαφέρουν αρκετά. Ένα μικρό παιδί σκοτώθηκε και ένα άλλο χαροπαλεύει, στις εγκαταστάσεις ενός λούνα πάρκ το οποίο λειτουργούσε όχι μόνον χωρίς άδεια, αλλά και δίχως να έχει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Το οποίο λειτουργούσε σε έκταση την οποία ενοικίαζε από τον Δήμο του Ελληνικού. Δεν ξέρουμε ποιός είναι υπεύθυνος για να ελέγξει την λειτουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης. Δεν ξέρουμε εάν τυπικά ο Δήμαρχος φέρει ευθύνη για την λειτουργία αυτού του λούνα πάρκ, στον δημοτικό χώρο. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι η διαφορά ανάμεσα στην νοτιοκορεάτικη νοοτροπία και την νεοελληνική είναι χαώδης.Ούτε μια παραίτηση, έτσι για λίγες ημέρες, μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Πηγή

Related posts

Έξοδα προεκλογικής καμπάνιας υποψήφιων βουλευτών – Οι “ταρίφες” στα ξενοδοχεία

ExnetΗellas

Απο ποιους απαρτίζεται η νέα κυβέρνηση

technical

“Βόμβα” από Ζ.Κωνσταντοπούλου: Άκυροι οι νόμοι που ψηφίστηκαν χωρίς την παρουσία του Λαϊκού Συνδέσμου

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy