Image default
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Αστυνομική επιχείρηση εγινε κατα της καταληψης και 30 άτομα προήχθησαν

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί σε χώρο όπου ομάδα ατόμων εισήλθε και πραγματοποίησε κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης .

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος ενώ στο εσωτερικό του κτηρίου εντοπίσθηκαν συνολικά 30 άτομα τα οποία και προήχθησαν.

Με την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης μέλη φοιτητικών παρατάξεων από το σχήμα των ΕΑΑΚ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο έξω από το κτίριο διοίκησης. Εκεί υπήρξαν στιγμές έντασης και σημειώθηκαν συμπλοκές με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν αντικείμενα και μπογιές κατά των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν στη ρίψη δύο κρότου λάμψης. Την ώρα που γίνονταν οι προσαγωγές, άτομο αισθάνθηκε αδιαθεσία και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για λίγο η ένταση μεταφέρθηκε στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ, επί της Εγνατίας οδού, αλλά στη συνέχεια οι φοιτητές επέστρεψαν στον αύλειο χώρο του κτιρίου διοίκησης. Στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ παραμένουν μέλη των παρατάξεων που το πρωί είχαν προχωρήσει στην κατάληψη και πραγματοποιούν συνέλευση για τον καθορισμό των περαιτέρω δράσεών τους.

Την ίδια ώρα, φοιτητές από το σχήμα των ΕΑΑΚ, που νωρίτερα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις έξω από την πρυτανεία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση στο Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου).

Στις 5 προγραμματίζεται κοινή πορεία των παρατάξεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

πηγή

Related posts

Οργή στα στελέχη της ΝΔ για την τροπολογία Ρωμανού: “Ντροπή σας που υποκύψατε στον εκβιασμό του αναρχο-τρομοκράτη”

ExnetΗellas

«Τελευταία ευκαιρία για τους Έλληνες Σοσιαλιστές» αναφέρει η αυστριακή Die Presse

ExnetΗellas

Η απάντηση Ματθαιόπουλου στην άρση της ασυλίας του

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy