Exitpolls
ΕΛΛΑΔΑ
Γιαταγάνα – Γιοβανόπουλος: Γιατί αποχωρούμε από τους ΑΝ.ΕΛ
Απρίλιος 4, 2014

giatagana-giovanopoulos

Η είδηση της ημέρας; Ίσως Έκπληξη ή αναμενόμενη κατάληξη; Η απάντηση βρίσκεται στους διαδρόμους της Βουλής και σε κλειστές συναντήσεις των ΑΝΕΛ, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν έως «θερμές» και είχαν δημιουργήσει προβληματισμούς στους παρατηρητές των εσωκομματικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κάποιοι μιλούσαν για προδιαγεγραμμένη πορεία φυγής (έως και προσάρτησης ορισμένων βουλευτών στη Νέα Δημοκρατία), άλλοι έθεταν θέμα προσωπικών βλέψεων από κάποιους βουλευτές με αποτέλεσμα τη δημιουργία συγκρουσιακού κλίματος στο εσωτερικό του κόμματος και άλλοι αναφερόντουσαν σε «αίσθημα μειωμένης κομματικής εκτίμησης»

Όποιοι και αν ήταν οι λόγοι, σήμερα, μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης δύο βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ., της κυρίας Γιαταγάνα κα του κυρίου Γιοβανόπουλου, το «τοπίο» γίνεται περισσότερο ομιχλώδες από ποτέ, αφού το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στην περαιτέρω κοινοβουλευτική στάση των δύο ανεξαρτητοποιηθέντων και στην οποιαδήποτε (έστω και με ίχνη απόχρωσης) στήριξη του κυβερνητικού διδύμου (Σαμαρά – Βενιζέλου.
Για την αποχώρησή τους από τους ΑΝ.ΕΛ. με χθεσινή κοινή δήλωσή τους, οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές, με μέσω δελτίο τύπου, γνωστοποίησαν τα εξής;

Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα. Ευχαριστίες εις άπαντες για την κοινή περιπέτεια. Δεν ηττηθήκαμε ποτέ.

Στους ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι βεβαίως ούτε όλα μαύρα ούτε όλοι αυλικοί, αλίμονο. Ιδιαίτερα, αυτό το υπέροχο κύμα γενναίων ψυχών που χωρίς ιδιοτέλεια μας στήριξε, παραμένει η Ελπίδα αποκατάστασης της Αξιοπρέπειας τούτης της χώρας. Τυχόν τερατολογίες για «προδοσία» κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης.
Η πλημμυρίδα Ανεξαρτησίας των 33 βουλευτών και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων ήταν ό,τι πιο αγνό και πατριωτικά αισιόδοξο ζήσαμε ποτέ. Τώρα είναι αλλιώς…

Εμμένουμε στο ραντεβού με όσους συναρπάζει ο Σκοπός, το Εμείς, η Σωτηρία.
Εμείς από την πλευρά μας μέσα από τη συγκεκριμένη δήλωση προσπαθούμε να κατανοήσουμε την φράση «τώρα είναι αλλιώς»… και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να μας εξηγήσουν οι αποχωρήσαντες ποιο είναι αυτός ο «ατιμωτικός εκφυλισμός της συνείδησης» και το… «τώρα είναι αλλιώς», αφού με αυτές τις φράσεις αφήνουν σαφείς αιχμές για το πόσο αγνό και πατριωτικό (και όχι μόνο) είναι το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Παναγιωτίδης Μάρκος

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *