Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Κυρώσεις σε γιατρούς που επιστρατεύτηκαν και δεν θα αναλάβουν καθήκοντα

 

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει η κυβέρνηση αν οι πρώτοι 206 ιδιώτες γιατροί που επιστρατεύτηκαν δεν αναλάβουν καθήκοντα κλήθηκε να απαντήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε πως «ελπίζουμε και προσβλέπουμε ότι οι γιατροί θα πράξουν το καθήκον τους αυτή την ώρα της μεγάλης ευθύνης και θα συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια. Διαφορετικά, θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και τον νόμο».

Όπως εξήγησε, η επιστράτευση ήταν το ύστατο μέτρο στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας. Κρίθηκε ότι τώρα ήταν απαραίτητο και ιδιώτες γιατροί να συστρατευτούν σε αυτή τη μεγάλη μάχη, την εθνική προσπάθεια, κι αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για οικειοθελή προσχώρησή τους, καθώς μόνο 61 γιατροί προσχώρησαν οικειοθελώς.

Για τα self τεστ Covid επανέλαβε πως η προμήθεια των τεσσάρων που δικαιούνται κάθε μήνα οι πολίτες θα είναι δωρεάν από τα φαρμακεία από τις αρχές Απριλίου και πως τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για πλατφόρμα που θα τα προσμετρά στα καθημερινά τεστ του ΕΟΔΥ. Άφησε, πάντως, ανοιχτό να υπάρχει μικρή επιβάρυνση, των 0,50 ευρώ, για τους πολίτες που θέλουν κάποια βοήθεια από το φαρμακείο για να κάνουν το self τεστ.

Ερωτηθείσα αν παραμένει στο τραπέζι το άνοιγμα του λιανμεπορίου στις 29 Μαρτίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι ακόμα Δευτέρα, άρα νωρίς για να εκτιμηθεί από τώρα η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, «αυτά θα τα πούμε την Παρασκευή» είπε. Και σχετικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα, επανέλαβε πως «είναι ακόμα Μάρτιος, πολύ νωρίς να μιλήσουμε, καθώς έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για την εξέλιξη της πανδημίας και για την πίεση στο ΕΣΥ».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αφήνει Covid free τις ιδιωτικές κλινικές, ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε πρωτοβουλία που παίρνει η κυβέρνηση έχει απέναντι κι ένα “όχι”». Επανέλαβε δε πως αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα, σε αυτό έχουν ενταχθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ.

Για το ενδεχόμενο επίταξης και ιδιωτικών κλινικών, πέραν της επίταξης των ιδιωτών γιατρών, η κ. Πελώνη απάντησε πως «υπάρχει ήδη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Απηύθυνε δε έκκληση στους υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, να εμβολιαστούν.
πηγή

Related posts

Επιβάλλουν σιγά σιγά τις θεματικές εβδομάδες εκπαίδευσης

vetapa.exnet

Διάλυση της Βουλής με Προεδρικό διάταγμα

ExnetΗellas

Γεώργιος Κομνηνός Σε ποια δημοκρατία μπαίνουν με αλυσοπρίονα στα σπίτια του κόσμου

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy