Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών

 

Η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι για τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η εκστρατεία εμβολιασμού υπογραμμίζοντας πως ο αριθμός των εμβολιασμών μόνο σήμερα, ανέρχεται σε 112.000.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, και συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, στις παραγγελίες του οποίου βάζει τέλος η Ε.Ε. μετά τον Ιούνιο, τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα.

Τονίζοντας για άλλη μια φορά πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο», υπογράμμισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια, και επεσήμανε πως η έγκρισή του – όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε.- έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας.

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε επίσης πως έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου.

Αναφερόμενος στις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.
πηγή

Related posts

ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ; Οι ευρωβουλευτές ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού καταψήφισαν πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ExnetΗellas

Οριστικά αποτελέσματα Προκήρυξης 1Γ/2019 για 20 θέσεις στην ΤτΕ

Γεώργιος Κομνηνός Χαιρετισμός στο 1ο τακτικό συνέδριο της Ελληνικής Λύσης

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy