Image default
Οικονομία

Νέα μέτρα που θα πλήξουν οικονομικά τους ανεμβολίαστους εν όψει

Στον κρισιμότερο μήνα – και από τους δυσκολότερους των τελευταίων ετών που περιλαμβάνει και νέα μέτρα- έχει εισέλθει η κυβέρνηση, λόγω του εξαιρετικά επικίνδυνου κύματος του μεταλλαγμένου κορονοϊού.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου έχει ξεκινήσει και η κυβέρνηση κορυφώνει την προσπάθεια για να πείσει – δια της απειλής – τους ανεμβολίαστους πολίτες να σπεύσουν για εμβολιασμό, πριν έρθουν τα νέα μέτρα, προς τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, το κυβερνητικό επιτελείο φέρεται αποφασισμένο να σφίξει μέχρι τέλους τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους – πριν περάσει στην επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Κατά τις ίδιες πηγές, η αρχή θα γίνει με μέτρα που θα έχουν οικονομικές συνέπειες, αφού το σχέδιο προβλέπει ότι όλοι ανεξαιρέτως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, θα προσέρχονται στην εργασία τους με υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ (μοριακό ή rapid test), ένα ή δύο, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, στα σενάρια που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο περιλαμβάνεται και η σκέψη για την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού τεστ σε όλους τους κλειστούς χώρους και όχι μόνο στην εργασία. Το σενάριο αυτό, πάντως, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο, είναι δύσκολο να υλοποιηθεί – παρά το γεγονός ότι ορισμένα από τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το έχουν εισηγηθεί.

Αντιθέτως, θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει ανάλογη απόφαση για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών στα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια.

«Όλα εξαρτώνται από τον ρυθμό των εμβολιασμών και την τήρηση των μέτρων από τους πολίτες. Ό,τι κερδίσουμε μέσα στον Αύγουστο θα βοηθήσει…» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, στέλνοντας εκ νέου το μήνυμα ότι η οικονομία δεν μπορεί να ξανακλείσει.

Ο μεγαλύτερος φόβος κυβέρνησης και ειδικών, πάντως, αυτή την περίοδο, είναι το ενδεχόμενο νέων, πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων του ιού, ως αποτέλεσμα και της μεγάλης κινητικότητας του Αυγούστου τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στα μέσα Αυγούστου, εξάλλου, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, η οποία θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα εικόνα, το πιθανότερο είναι να ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη, ενισχυτική δόση, από τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς, τους πολίτες άνω των 65 και βέβαια των εργαζομένων στην υγεία.
ieidiseis.gr

Related posts

Υψηλές οι προσδοκίες των συμβούλων μάνατζμεντ για την οικονομία

Crash test για την οικονομία

Πώς η Ρωσία κρατάει ζωντανή -οικονομικά- τη Λευκορωσία

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy