Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες

 

Tα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης στο Βόρειο Ιόνιο και Αιγαίο. Παράλληλα, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 έως 7 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο και Αιγαίο. Μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων υπάρχει από το απόγευμα και στην Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 13 έως 23, στη Θράκη από 13 έως 26, στη Θεσσαλία από 13 έως 20, στη Ήπειρο από 10 έως 18, στην Ανατολική Στερεά από 12 έως 27, στη Δυτική Στερεά από 12 έως 23, στην Πελοπόννησο από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 21, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 27, στις Κυκλάδες από 13 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 25 και στην Κρήτη από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το απόγευμα, ενώ στα βόρεια του νομού υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές από το πρωί έως το απόγευμα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
πηγή

Related posts

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών με θύμα έναν 22χρονο νεαρό

Η πρόταση μομφής και το κέρδος του ΣΥΡΙΖΑ

Kostas Ermes

Κορονοϊός: 27,490 κρούσματα 73 νεκροί 342 διασωληνωμένοι

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy