Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρθηκε η απόφαση για τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Επτά είναι ο τελικός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών, γεγονός για το οποίο αναμένεται να ενημερώσουν τα μέλη του τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, μέσα στην ημέρα.

Ο κ. Παππάς πριν δυο εβδομάδες, από το βήμα της Βουλής, είχε ζητήσει από το ΕΣΡ, να μην κωλυσιεργεί και να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεποπτικών σταθμών.

“Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι οι καθυστερήσεις δεν είναι προφάσεις εν άλλες διαπλεκόμενες αμαρτίες” είχε πει ο κ. Παππάς. Ανέφερε, μάλιστα, ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν υπάρχει άλλος λόγος καθυστέρησης.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ψηφιστεί στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αίρει και τις τελευταίες εκκρεμότητες για την αρμοδιότητα του ΕΣΡ για τις άδειες καθώς και για την τεχνολογία εκπομπής των καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Παππάς: Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία

Ως δικαίωση απέναντι σε όσους υποστήριζαν ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών έπρεπε να είναι απεριόριστος υποδέχθηκε την απόφαση του ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, καλώντας το Συμβούλο να προχωρήσει πλέον άμεσα στη διαδικασία αδειοδότησης.

“Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί.Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά”, δήλωσε ο κ.Παππάς.

“Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός”, πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος κατ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα είχε καλέσει το ΕΣΡ να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης, κάτι που όπως θεωρεί πρέπει να γίνει πλέον άμεσα.

Πηγή: news247.gr

Related posts

Τι είναι αυτό που δικαιολογημένα φοβάται ο Βενιζέλος

ExnetΗellas

Έντι Ράμα και Πύρρος Δήμας

ExnetΗellas

Το άνοιγμα της αγοράς φαίνεται να χάνεται

Αλέξανδρος

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy