Image default
Κόσμος

Ρωσία: μονάδες αρμάτων μάχης της πλατφόρμας Armata τύπου T-14 αλλά και οχήματα μάχης πεζικού τύπου T-15 θα ενταχθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία μέσα στο 2022

 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε πως μονάδες αρμάτων μάχης της πλατφόρμας Armata τύπου T-14 αλλά και οχήματα μάχης πεζικού τύπου T-15 θα ενταχθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία μέσα στο 2022. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι μονάδες αυτές θα παραδοθούν στο ρωσικό στρατό τον επόμενο χρόνο, ενώ η πρώτη παρτίδα θα περιλαμβάνει έναν ικανοποιητικό αριθμό διαφόρων ειδών αρμάτων μάχης και άλλων οχημάτων που έχουν βασιστεί στην περίφημη πλατφόρμα Armata.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, τα πρώτα τεθωρακισμένα τανκ τύπου T-14 αλλά και τα οχήματα μάχης πεζικού T-15 και τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου T-16 θα ενταχθούν σε υπηρεσία μέσα στο 2022. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η σειριακή παραγωγή όλων των ειδών οχημάτων της πλατφόρμας Armata θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι τελικές δοκιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πως το 2019 η εταιρεία Rostec κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» για την εξαγωγή του άρματος μάχης στο εξωτερικό, ενώ στις πρόσφατες διεθνείς εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, όπως η IDEX 2021 η Μόσχα είχε την ευκαιρία να προβάλλει το νέο όπλο της, για να προσελκύσει αγοραστές από το εξωτερικό.
πηγή

Related posts

Καινούργιες επιτυχίες για τον Ντοναλντ Τραμπ

technical

Ελισάβετ: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκφράζει συλλυπητήρια στη Βρετανία για την «ανεπανόρθωτη απώλεια»

Α.Γεωργιάδης: «Εκτός πραγματικότητας» όσοι λένε πως τα εμβόλια έχουν παρενέργειες -ΕΕ: 17.503 θάνατοι μετά από εμβόλιο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy