Image default
Κόσμος

ΗΠΑ : Ψηφίστηκε νόμος για την οπλοκατοχή ορισμένων εκπαιδευτικών στην Φλόριντα

Το μακελειό στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα φαίνεται πως τελικά αφύπνισε το τοπικό Κογκρέσο της Πολιτείας, το οποίο ενέκρινε νόμο που επιβάλλει κάποιους περιορισμούς στην πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα, ενώ παράλληλα ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να μπορούν να οπλοφορούν ορισμένοι εκπαιδευτικοί.

Έπειτα από την οριακή έγκρισή του από την πολιτειακή Γερουσία τη Δευτέρα, ο «νόμος Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας για τη δημόσια ασφάλεια» -πήρε τον τίτλο του από την ονομασία του λυκείου της Πάρκλαντ όπου διαπράχθηκε η σφαγή της 14ης Φεβρουαρίου- εγκρίθηκε με 67 ψήφους υπέρ έναντι 50 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντας.

Για να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο μένει να επικυρωθεί από τον Ρικ Σκοτ, τον κυβερνήτη της Πολιτείας, αλλά ο ρεπουμπλικάνος δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν θα εναντιωθεί στο ίδιο του το κόμμα και θα ασκήσει το δικαίωμά του να προβάλει βέτο. Εάν δεν το πράξει μέσα σε 15 ημέρες, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ.

 

Ο Σκοτ αντιτάχθηκε δημόσια στην πρόταση που έκανε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να δοθούν όπλα σε «κάποιους» εκπαιδευτικούς, για να αποτρέπονται σφαγές μέσα σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Οι μαθητές του λυκείου της Πάρκλαντ, μιας πόλης στη βόρεια Φλόριντα, ήταν αυτοί που πίεσαν, με τη μαζική κινητοποίησή τους τις ημέρες που ακολούθησαν το μακελειό, τους πολιτικούς στην Πολιτεία να λάβουν σθεναρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

Οι διατάξεις του νόμου αυτού αυξάνουν το όριο ηλικίας για την αγορά ημιαυτομάτων τουφεκιών εφόδου στα 21 έτη, επιβάλουν περίοδο αναμονής τριών ημερών για την αγορά οποιουδήποτε πυροβόλου όπλου και επιτρέπουν το να οπλοφορούν ορισμένοι εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία.

Ωστόσο, αν και κάποια από αυτά τα μέτρα υποστηρίχθηκαν από τους μαθητές και τους γονείς τους, δεν συμπεριλήφθηκε στις διατάξεις του νομοθετήματος ίσως το κεντρικότερο αίτημά τους: το να απαγορευθούν στην Πολιτεία οι πωλήσεις τουφεκιών εφόδου, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό της 14ης Φεβρουαρίου.

 

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Ο Μπάιντεν άνοιξε τα χαρτιά του ως προς τη διεθνή πολιτική

Τέξας : Νεκρός βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ο 26χρονος που άνοιξε πυρ μέσα στην εκκλησία

aggelosgkioni.exnet

Απέλυσαν μουφτή στην Τουρκία, διότι φορούσε Σταυρό

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy