Image default
Κόσμος

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ «27» ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, για πρώτη φορά χωρίς τη Βρετανία, για να προσπαθήσουν να χαράξουν νέα πορεία σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που κλονίζεται από το Brexit.

Χθες, οι Βρυξέλλες και οι 27 χώρες δέχθηκαν να δώσουν λίγο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεκινήσει επισήμως την διαδικασία του διαζυγίου, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να περιμένουν για μήνες.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε επίσης τους Βρετανούς ότι η μελλοντική τους σχέση με την ΕΕ δεν θα είναι «α λα καρτ», για να μην δοθούν ιδέες σε άλλες χώρες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δέχθηκε εξάλλου τα πυρά πολλών Ευρωπαίων ηγετών για την απόφασή του να διεξαγάγει δημοψήφισμα, αν και ο ίδιος υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής, εξηγώντας πως ήθελε να πείσει τους Βρετανούς για τα πλεονεκτήματα της Ευρώπης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τα περισσότερα πυρά στράφηκαν προς την πλευρά των υποστηρικτών του Brexit. «Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι εκείνοι που ήθελαν να αποχωρήσουν είναι απολύτως ανίκανοι να μας πουν ξεκάθαρα τι θέλουν», σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Εν τω μεταξύ, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες για να αξιολογήσει τις πιθανότητες η Σκωτία να παραμείνει ως ανεξάρτητη οντότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας θα συναντηθεί το πρωί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Εάν βγούμε από την Ευρώπη, αυτό θα είναι αντίθετο με τη θέλησή μας και μη αποδεκτό δημοκρατικά», δήλωσε μαχητική η Νίκολα Στέρτζον κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο στο Εδιμβούργο, τονίζοντας ότι οι Σκωτσέζοι ψήφισαν καθαρά (62%) υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
bangladeshnews.gr

Related posts

Μεξικό : Δεν έχει τέλος η μάχη μεταξύ των καρτέλ. Ακόμη 7 διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν σε σακούλες

victoria.exnet

Το εκλεγμένο Κοινοβούλιο της Λιβύης ανέβαλε για αύριο Τετάρτη τη συνεδρίασή του

Συνεργασίες με Τούρκους κάνουν κάποιοι τραπεζίτες οι οποίοι είναι μάλιστα εργοδότες κάποιων “υπερεθνικιστων”

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy