Image default
Κόσμος

Το εκλεγμένο Κοινοβούλιο της Λιβύης ανέβαλε για αύριο Τετάρτη τη συνεδρίασή του

Λιβύη: Αναβλήθηκε για αύριο η ψηφοφορία για την έγκριση της νέας κυβέρνησης από το Κοινοβούλιο

 

Το εκλεγμένο Κοινοβούλιο της Λιβύης ανέβαλε για αύριο Τετάρτη τη συνεδρίασή του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα, μεταβατική κυβέρνηση της χώρας, η οποία θα αναλάβει να ενώσει τους θεσμούς και να οργανώσει εκλογές, στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι βουλευτές, που συνεδριάζουν από χθες στη Σύρτη, συζήτησαν επί μακρόν τη σύνθεση της κυβέρνησης, τη γεωγραφική κατανομή των χαρτοφυλακίων και τον “οδικό χάρτη” που θα ακολουθήσει. Έπειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων, ο πρόεδρος του Σώματος Αγκίλα Σάλεχ κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο “για να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις, πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης”, είπε ο βουλευτής Ισμαήλ αλ Σαρίφ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κυβέρνηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά έχει περιθώριο μέχρι τις 19 Μαρτίου για να εξασφαλίσει τη στήριξη των βουλευτών. Αποτελείται από δύο αντιπροέδρου, 26 υπουργούς και έξι υφυπουργούς. Μόνο το υπουργείο Άμυνας παραμένει “ακέφαλο” και αυτό επειδή το διεκδικούν οι πάντες.
πηγή

Related posts

Συνελήφθει ο δράστης που άνοιξε πυρ σε σχολείο στη Φλόριντα

victoria.exnet

Επέτειος 1821: Το μήνυμα Πούτιν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Προκλητικές δηλώσεις για ακόμη μια φορά από τον Ερντογάν πριν τη συνάντηση στη Βάρνα με του Ευρωπαίους

victoria.exnet

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy