Image default
Περιβάλλον

Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις προβλέπει η ΕΜΥ

ptwsh thermokrasias xionia 35f4d

Σοβαρή επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και στα πεδινά της Βόρειας, της Κεντρικής και της Στερεάς Ελλάδας, αναμένεται για σήμερα Δευτέρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 2 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 11 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Από το μεσημέρι θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα:
Αττική
Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για την Αττική. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά , μετά το μεσημέρι στα ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Από το απόγευμα αναμένεται σημαντική πτώση της.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις και παροδικές χιονοπτώσεις είναι θα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη. Τα φαινόμενα αναμένεται να ασθενήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία κυμαίνεται σήμερα από -1 (μείον 1) έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη νύχτα αναμένεται περαιτέρω πτώση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κατά τόπους ισχυρές αναμένονται για σήμερα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ενώ βαθμιαία θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι αναμένεται σημαντική πτώση.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές προβλέπει η ΕΜΥ στα ορεινά, ημιορεινά καθώς και τα πεδινά της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα και μετά.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καταιγίδες, τοπικά ισχυρές και νεφώσεις προβλέπονται για τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ θα σημειωθούν κατά τόπους χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία σήμερα κυμαίνεται από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου, ωστόσο σημαντική πτώση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές κυρίως στα ανατολικά του νομού, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 3 βαθμούς κελσίου.

Σε ποιες περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων:
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στις δημορικές ενότητες Αποδοτίας και Πλατάνου, του δήμου Ναυπακτίας δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των κατολισθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις περιοχές Γραμμένη Οξυά, Λεύκα, Μανδρινή και Παλεναίχωρου από χθες το βράδυ.
Σε επιφυλακή είναι η τροχαία στη Φθιώτιδα, που χιονίζει από νωρίς το πρωί σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί στο δρόμο προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω κατολίσθησης, στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ.
voicenews.gr

Related posts

Παγωμένο 48ωρο με θυελλώδεις ανέμους ανακοινώνουν οι μετεωρολόγοι

ExnetΗellas

Σαρωνικός: Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου

technical

Krubera: Η βαθύτερη σπηλιά στον κόσμο

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy