Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Τι επείγεται να κάνει η νέα κυβέρνηση

nea kuvernhsh epeigetai 5bdc9Οποια και αν είναι η σύνθεσή της, όποιες και αν είναι οι προεκλογικές της δεσμεύσεις και οι ιδεολογικές της καταβολές, η νέα κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όχι μόνον θα δρομολογήσουν την βελτίωση της οικονομίας …

nea kuvernhsh epeigetai 5bdc9
Οποια και αν είναι η σύνθεσή της, όποιες και αν είναι οι προεκλογικές της δεσμεύσεις και οι ιδεολογικές της καταβολές, η νέα κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όχι μόνον θα δρομολογήσουν την βελτίωση της οικονομίας αλλά και θα ισχυροποιήσουν την θέση της χώρας στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές της.
Επίσης θα της επιτρέψουν να ανακουφίσει στοιχειωδώς τις αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες.

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής προϋποθέτει αύξηση του ΑΕΠ όχι ως δαπάνης επί εισαγομένων προϊόντων (αυτά ήταν οι αλογοσκούφειες «επιτυχίες» της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία). Αλλά ως παραγωγής προϊόντων της γεωργίας, βιοτεχνίας, βιομηχανίας, υπηρεσιών κλπ. Μόνον εάν δουλεύουμε, παράγουμε, αυτοκαταναλώνουμε και εξάγουμε, θα έχουμε πλεόνασμα προς διανομή.
Το πρώτο μέτρο, λοιπόν, θα πρέπει να είναι ένας νέος φορολογικός νόμος, που θα ανακουφίσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και θα τους δώσει περιθώρια να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, απορροφώντας χιλιάδες ανέργους.
Μαζί με αυτόν, πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΦΙΑ, που ισοπέδωσε την αγοραστκή δύναμη της μεσαίας τάξης, που στηρίζει την κατανάλωση και το εμπόριο.
Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει δυνατή την δημιουργία επενδύσεων, καταργώντας τα τεράστια εμπόδια, κυρίως την γραφειοκρατία και την διαφθορά, που αποθαρρύνουν τους επιχειρηματίες. Συμφωνούμε να μην ξεπουληθεί η χώρα σε ξένα κονσόρτσιουμ κλπ., αλλά ας διευκολυνθούν τουλάχιστον οι εγχώριοι επιχειρηματίες ή υποψήφιοι επιχειρηματίες με γενναία μέτρα, όπως π.χ. πλήρες διετές αφορολόγητο για νέες επιχειρήσεις.
Τέταρτο μέτρο πρέπει να είναι η δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών. Παράδειγμα: δεν μπορεί η Ελβετία να έχει πέντε πανεπιστήμια και εμείς εικοσιπέντε. Τα οποία παράγουν ανέργους «οικονομολόγους, «νομικούς», «κοινωνιολόγους» κλπ. Ας μετατρέψει η νέα κυβέρνηση τα περιφερειακά πανεπιστήμια σε γεωργικές και επαγγελματικές σχολές και ας παίρνουν οι φοιτητές και μία συμπληρωματική ειδικότητα (αγγλιστί minor) σε κάποια επιστήμη της αρεσκείας τους. Αλλά η Ελλάδα χρειάζεται στελέχη για την παραγωγική της ανασυγκρότηση και όχι ακκιζόμενους και ναρκισσευόμενους ημιμαθείς «επιστήμονες», που όλα τα ξέρουν αλλά όχι να δουλέψουν επί του πεδίου.
Πέμπτο μέτρο πρέπει να είναι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Να θεσπιστεί μία αξιοπρεπής ενιαία εθνική σύνταξη στα 65 για όλους, εγγυημένη από το κράτος, και να καταργηθούν οι διάφορες παράλογες κρατήσεις. Και ας αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν με δική τους πρωτοβουλία συμπληρωματικές ιδιωτικές συντάξεις.
Η νέα κυβέρνηση να αποκαταστήσει με συνοπτικές διαδικασίες το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μία εκσυγχρονισμένη και ορθολογισμένη μορφή, που να εγγυάται σε όλους τους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους.
Τέλος: η νέα κυβέρνηση να προσέξει πάρα πολύ την Εθνική Άμυνα και την Δημόσια Τάξη, σε καιρούς που ζούμε.

Πηγή

Related posts

ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ “ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ” 20 χρόνια μνημόνιο ακόμη “βλέπει” ο Κ.Καραμανλής και αρνείται να είναι υποψήφιος για Π.τ.Δ.

ExnetΗellas

Public Issue: Τρίτο κόμμα η ξεραμένη “Ελιά” – Δημοσκοπήσεις για γέλια και για κλάματα

ExnetΗellas

Άρχισαν “τα όργανα” στην Θράκη

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy