Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου

tsiprass soults sunanthsh megaro fe292Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων της Κουμουνδούρου.

tsiprass soults sunanthsh megaro fe292 

Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων της Κουμουνδούρου.

“Προσβλέπω στη στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα” τόνισε, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για την «ιστορική νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και σημειώνει ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο ότι σκοπεύει να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με το μνημόνιο και με την τρόικα.

«Προσβλέπουμε να τα συζητήσουμε μαζί του», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό σε κάθε συζήτηση.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να βασιστούν σε αμοιβαίο σεβασμό και σε εμπιστοσύνη και υπογραμμίζει ότι θα είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που έγιναν για να σταθεροποιηθεί η χώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε χαρακτηρίσει ιστορική τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προανήγγειλε την επίσκεψή του στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες, αμέσως πριν, δηλαδή τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

“Πρόκειται για μια ιστορική νίκη, μια τεράστια επιτυχία. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση.
Και σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σε συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στα μέσα της εβδομάδας, και πριν πάω στη Μέρκελ την Παρασκευή”, τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς.
Πηγή

Related posts

Νομιμότητα και τάξη θα προσπαθήσει να φέρει ο κ. Φορτσάκης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

ExnetΗellas

Την άρση της ασυλίας του Κυρίου Γερμενή αποφάσισε η Βουλή

ExnetΗellas

Τα πρώτα ονόματα της νέας κυβέρνησης

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy