Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Με δανεικά θα πληρώσει τις συντάξεις Φεβρουαρίου το ΙΚΑ

syntaxeis ika fevrouarios 095d2Με δανεισμό 100 εκατ. ευρώ από τα ταμεία των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων αλλά και με συναλλαγές ρέπος που θα γίνουν μέσω τραπεζών, βάζοντας «ενέχυρο» ομόλογα ύψους 150 εκατ. ευρώ τα οποία κατέχει.

syntaxeis ika fevrouarios 095d2

Με δανεισμό 100 εκατ. ευρώ από τα ταμεία των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων αλλά και με συναλλαγές ρέπος που θα γίνουν μέσω τραπεζών, βάζοντας «ενέχυρο» ομόλογα ύψους 150 εκατ. ευρώ τα οποία κατέχει. Το ΙΚΑ υποχρεώνεται  να καταφύγει σε δανεισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη υστέρηση εσόδων και να «καλύψει» τις πληρωμές των συντάξεων του Φεβρουαρίου.

Την προσφυγή στον δανεισμό από συγχωνευμένα στο ΙΚΑ ταμεία και την «αξιοποίηση» των ομολόγων για την «άντληση» ρευστότητας για 7 ημέρες (από 27 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου) αποφάσισε η διοίκηση του Ταμείου μετά τη μείωση κατά 7% των εσόδων από εισφορές και κατά 15% από τις ρυθμίσεις οφειλών ενόψει των ανελαστικών πληρωμών που θα πρέπει να γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Ημερησία.
Πηγή

Related posts

Το Colpo Grosso του Γ.Βαρουφάκη με την άρνηση είσπραξης της δόσης των 7 δισ.ευρώ

ExnetΗellas

Ντομινίκ Στρος Καν: “ΔΝΤ και ΕΕ και πέθαναν τους Έλληνες με τις ενέργειες τους.”

ExnetΗellas

Δείτε παρακάτω ποιοι είναι οι βουλευτές που πήραν άτοκα δάνεια

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy