Image default
Εγκληματικότητα

Στο Εφετείο η δίκη Energa – Hellas Power

dikh energa hellas power 2ba2eΣτο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power για μη απόδοση μεγάλων χρηματικών ποσών στο Δημόσιο, που μετέφεραν στο εξωτερικό.

dikh energa hellas power 2ba2e

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power για μη απόδοση μεγάλων χρηματικών ποσών στο Δημόσιο, που μετέφεραν στο εξωτερικό.

Βασικοί κατηγορούμενοι είναι οι τέσσερις νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών. Συγκατηγορούμενά τους είναι ακόμη 15 άτομα, στελέχη των εταιρειών και πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδικασία διοχέτευσης των χρημάτων εκτός Ελλάδος.

Τα αδικήματα

Οι συνολικά 19 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκπρόσωποι των δύο παρόχων αν και εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν προχωρούσαν στην απόδοση των χρημάτων αυτών στο Δημόσιο, αλλά «τουναντίον τα παρακράτησαν και τα ενσωμάτωσαν στην περιουσία τους».

Η ζημιά του Δημοσίου εκτιμάται ότι φθάνει τα 270 εκατομμύρια ευρώ και αφορά το διάστημα Σεπτεμβρίου 2011 έως Νοέμβριο 2012.
Πηγή

Related posts

Ο βιασμός 22χρονης φοιτήτριας μεταδόθηκε live στο Facebook

technical

Άγρια δολοφονία 32χρονου Έλληνα στον Πειραιά – Βρέθηκε σφαγμένος μέσα στο σπίτι του σε μια λίμνη αίματος (φωτό & βίντεο-Makeleio.gr)

ExnetΗellas

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy