Image default
Υγεία

Στη μεταλλαγμένη σοκολάτα οδηγεί η έλλειψη κακάου.

Όπως αναφέρουν οι εταιρείες το 2013 παρουσιάστηκε έλλειψη 70.000 τόνων κακάου στη ζήτηση της σοκολάτας ενώ για το 2020 προβλέπουν η έλλειψη αυτή να φτάσει μέχρι και το 1 εκατ. τόνους. Αιτία της έλλειψης, όπως διατείνονται οι ειδικοί η μεγάλες ξηρασίες που πλήττουν τις δύο χώρες την Ακτή Ελεφαντοστού και την Γκάνα χώρες οι οποίες συμβάλλουν στο 70% της παγκόσμιας παραγωγής κακάου.

Αυτό ισχυρίζονται οι εταιρείες. Στην πραγματικότητα Ακτή Ελεφαντοστού και Γκάνα προμηθεύουν το 46% της παγκόσμιας ανάγκης σε κακάο (δείτε την παγκόσμια παραγωγή κακάο στο σχετικό πίνακα πηγή Wikipedia) αλλά αυτό τους είναι αρκετό για να προωθήσουν το μεταλλαγμένο κακάο. Όπως εξηγεί ο περιχαρής εκφωνητής του ρεπορτάζ οι ειδικοί έχουν τη λύση έτοιμη: Το γενετικά μεταλλαγμένο κακάο θα είναι όχι μόνο απρόσβλητο από οθώνειες αλλά επιπρόσθετα παράγει εφτά φορές περισσότερο κακάο από τις κανονικό.

Έτσι σε λίγα χρόνια οι σοκολάτες που θα τρώμε θα έχουν γενετικά μεταλλαγμένο κακάο εάν δεν έχουν ήδη χωρίς να έχει διαρρεύσει για ευνόητους λόγους.

CACAO

 

{youtube}NPMSUqHfOMo{/youtube}

defencenet.gr

Related posts

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ υπεύθυνη για την επιδημία του Έμπολα (βίντεο)

ExnetΗellas

Κορονοϊός: 27,490 κρούσματα 73 νεκροί 342 διασωληνωμένοι

Kostas Ermes

Θάνος Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι το τέλος του έτους.

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy