Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Στα 586 ευρώ ο μισθός για τους νέους δημοσίους υπαλλήλους

dimosio-23Σχέδιο για προσλήψεις στο Δημόσιο με τον εισαγωγικό μισθό των 586,08 ευρώ, που υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ο μισθός θα ισχύει κατά τη διάρκεια μιας διετούς δοκιμαστικής απασχόλησης των νέων υπαλλήλων, μέσω της οποίας θα κρίνεται τελικά η οριστική πρόσληψή τους.

Το σχέδιο αποκάλυψε εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο υπουργός συζήτησε σειρά θεμάτων που αφορούν στον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με το «Έθνος» η κυβέρνηση συζητά την πρόταση να δημιουργηθεί μια νέα μισθολογική βαθμίδα (ονόματι «Ζ») η οποία θα αποτελεί το εισαγωγικό κλιμάκιο για κάθε νεοδιοριζόμενο στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα:

• Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ
• Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ
• Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
• Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ

Οι νεοδιοριζόμενοι θα έχουν για δύο χρόνια αποδοχές ίσες με τους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα. Αν μετά τη δοκιμαστική περίοδο αξιολογηθούν και κριθούν ικανοί να εργαστούν στο Δημόσιο, θα εντάσσονται κανονικά στο μισθολόγιο.

Στη χθεσινή συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επεσήμανες σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τη συγκεκριμένη πρόταση. Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι η συζήτηση για τις αλλαγές στον χάρτη του μισθολογίου θα έχει περιεχόμενο και ουσία μόνο όταν υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση, δηλαδή όταν διαμορφωθεί και ψηφιστεί ένα «μόνιμο σύστημα αξιολόγησης».

Πηγή

{facebookpopup}

Related posts

Η τρόικα “ξεβράκωσε” την κυβέρνηση – Νέο μνημόνιο, νέα μέτρα και παραμονή ΔΝΤ στην Ελλάδα

ExnetΗellas

Έκτακτη ρευστότητα 5 δισ. ευρώ ζήτησαν δύο ελληνικές τράπεζες

ExnetΗellas

Ρωσία προς Ελλάδα για το εμπάργκο: Ήταν λάθος σας που συμμετείχατε στις κυρώσεις

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy