Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Ρωσία προς Ελλάδα για το εμπάργκο: Ήταν λάθος σας που συμμετείχατε στις κυρώσεις

rwsiko-ebargoΤο ρωσικό εμπάργκο που έγινε μετά τις κυρώσει της ΕΕ, κυρώσεις που συνυπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση καθώς αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα τάχθηκαν κατά της Ρωσίας, έπληξε σφοδρά την ελληνική οικονομία.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο στην ελληνική αγροτική παραγωγή οι ρωσικές αρχές πραγματοποιούν μια σειρά επαφών με την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα.Η Ρωσία αναγνωρίζει τη ζημιά που προκαλεί στους αγρότες και κατά συνέπεια στην ελληνική οικονομία, όμως δεν θα κάνει κάποια κίνηση διότι αναγκάστηκε να επιβάλει το εμπάργκο ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης.

Ένα εμπάργκο που μπορεί να επεκταθεί περισσότερο καθώς στο επόμενο στάδιο είναι να τεθεί απαγόρευση εισαγωγών σε προιόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην ενέργεια.

Παραδέχεται ότι ανταγωνιστικές χώρες προς της Ελλάδα προσπαθούν να κερδίσουν το μερίδιο της στην ρωσική αγορά και τονίζει ότι «πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα ή όχι οι δυτικές χώρες θα άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει κατά της Ρωσίας».

Πάντως η Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ρωσίας (Ροσσελχοζναντζόρ) ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να διατηρήσει σχέσεις εργασίας με τις υπηρεσίες ελέγχου και εποπτείας στην Ελλάδα, ώστε σε περίπτωση άρσης των κυρώσεων οι παραδόσεις ελεγχόμενων προϊόντων να μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς οποιεσδήποτε καθυστερήσεις.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας υπογράμμισε ιδιαίτερα τη δυναμική της ανάπτυξης των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων διατροφής στη Ρωσία.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Ροσσελχοζναντζόρ, σχετικά με συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από ελληνικό αίτημα, αντιπροσωπείας της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Σεργκέι Ντάνκβερτ.

Από ελληνικής πλευράς ήταν παρόντες ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στη Ρωσία Γεράσιμος Ντάβαρης και ο προϊστάμενος του γραφείου ΟΕΥ Ηλίας Θανασάς.

Πηγή

Related posts

Πρώην επικεφαλής Deutsche Bank: «Ελλάδα και Γερμανία υποψήφιες για έξοδο από την ευρωζώνη»

ExnetΗellas

Η τελευταία επίσκεψη της Τρόικας τον Μάρτιο στην Αθήνα

ExnetΗellas

Βάγια Λάμπρου Η επιδότηση της κυβέρνησης και η απάτη κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy