Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Πλήρωσε εγγύηση 30.000 ευρώ για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκαρτ και ξεμπέρδεψε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

papakwnstantinou-popaiΕλεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και εμφάνιση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του στον αρεοπαγίτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση

της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που απο την πλευρά του είχε προειδοποιήσει τους πρώην “συντρόφους” του πως δεν είναι η πρόθυμη Ιφιγένεια.

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει ως κατηγορίες τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απιστίας στην υπηρεσία καθώς και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρωην υπουργού από τη Βουλή, η υπόθεση ανατέθηκε σε αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή. Όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση θα αποφασιστεί αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο για τν πολύκροτη υπόθεση. Για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ήδη κατηγορούνται και οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιώργος Καπελέρης. Παράλληλα προχωράει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ σταν ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα με καταθέσεις σε τράπεζα της Γενεύης για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

Πηγή

Related posts

Ποιοι δικαιούνται να μην ψηφίσουν!

ExnetΗellas

Εκτός παιδικών σταθμών 40.000 παιδιά σε όλη τη χώρα

technical

Σχέδιο Έντι Ράμα με Αλβανούς ηγέτες της ΠΓΔΜ για την δημιουργία της ”Μεγάλης Αλβανίας”

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy