Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο Έντι Ράμα με Αλβανούς ηγέτες της ΠΓΔΜ για την δημιουργία της ”Μεγάλης Αλβανίας”

enti rama 15266

Η απόφαση για τη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας” , με την ένωση Αλβανίας –Κοσόβου- δυτικής ΠΓΔΜ , προφανώς από αλβανικής πλευράς είναι ειλημμένη, απλά θα υλοποιηθεί σε ένα λογικό βάθος χρόνου…

enti rama 15266Η απόφαση για τη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας” , με την ένωση Αλβανίας –Κοσόβου- δυτικής ΠΓΔΜ , προφανώς από αλβανικής πλευράς είναι ειλημμένη, απλά θα υλοποιηθεί σε ένα λογικό βάθος χρόνου, αφού ακουσθούν προσωρινά οι απαραίτητες πολιτικές δηλώσεις , διανθισμένες από λέξεις όπως « ειρήνη», «σταθερότητα», «κοινωνική δικαιοσύνη». και άλλα τέτοια και μετά θα πάρουν τον λόγο τα όπλα .
Είτε με τρόπο ειρηνικό είτε με πολύνεκρες και βίαιες συγκρούσεις τα Σκόπια αναμένεται να διαλυθούν, γεγονός που αναφέρουν και προφητείες από τους Αγίους γεροντάδες μας.
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα στο Πόγραδετς με όλους τους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, διαβάζουμε στην αλβανόφωνη εφημερίδα «Lajmpress.com».
Η συνάντηση συγκλήθηκε για να συζητηθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις μάχες στο Κουμάνοβο. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο Ιλίρ Μέτα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιμτρ Μπουσάτι, και από τους πολιτικούς της ΠΓΔΜ περίσταντο ο Αλί Αχμέτι, ο Μεντούχ Θάτσι, ο Zijadin Sela, ο Billal Kasami και ο Vesel Memedi. Όλα τα » καλά παιδιά » δηλαδή, που προετοιμάζουν το σχέδιο της τριπλής ένωσης των Αλβανών , λίαν συντόμως.
Σύμφωνα τώρα με τον αντιδήμαρχο του Πρέσεβο στην Σερβία DR.SKENDER DESTANI, αμέσως μετά τη σύγκρουση που συνέβη μερικές ημέρες πριν στο Κουμάνοβο, οι σερβικές αρχές στην κοιλάδα του Πρέσεβο, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση εκεί είναι επίσης επικίνδυνη ενίσχυσαν ταχύτατα τα σύνορα μεταξύ της Σερβίας και της ΠΓΔΜ, με επιπλέον δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, δεδομένου ότι η περιοχή απέχει είναι 20 χιλιόμετρα από το Κουμάνοβο.
Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το επικίνδυνο της υπόθεσης σε σχέση με την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας είναι οι ίδιοι οι Αλβανοί.
Όλες οι χώρες της περιοχής Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία, πέρασαν μια περίοδο διεκδίκησης εδαφών και εθνικισμού , η καθεμία χώρα για λογαριασμό της . Στην Ελλάδα ονομάστηκε « Μεγάλη Ιδέα» και αφορούσε την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, και διακόπηκε άδοξα μετά την καταστροφή του 1922 , στην Βουλγαρία ονομάστηκε « η Μεγάλη Βουλγαρία του Αγίου Στεφάνου», στην Σερβία δημιουργήθηκε η Γιουγκοσλαβία η οποία διαλύθηκε το 1992.
Οι Αλβανοί ευρίσκονται σε μια τέτοια ακριβώς « κατάσταση» κατά την οποία ζητούν να πάρουν τα εδάφη που κατοικούν σήμερα Αλβανοί. Καλό είναι και η Ελλάδα να ξαναθυμηθεί την δική της Μεγάλη Ιδέα, για να πάρει πίσω σε μια ενδεχόμενη αναμόχλευση μιας τέτοιας κατάστασης στα Βαλκάνια, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ βόρειο ήπειρο που τόσο άδικα παραχωρήθηκε στους Αλβανούς από τις μεγάλες δυνάμεις . Τους Αλβανούς, οι οποίοι τα θέλουν όλα δικά τους , έχοντας ως συμπαραστάτες τους Τούρκους , ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

 

Πηγή

Related posts

Συνεχίζεται η έρευνα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα για τον 40χρονο ψαρά

victoria.exnet

Μέσα σε τρεις ημέρες διασώθηκαν 15.000 μετανάστες

Τέλος στη ζωή της έδωσε μια 17χρονη χθες το βράδυ στην Αχαϊα

victoria.exnet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy