Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΠΑΣΟΚ και η τρόικα είναι αυτοί που κάνουν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Σαμαρά

Tomsen-BenizelosΟ ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι προ των πυλών και όπως όλα δείχνουν, θα γίνει από την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ. Ο Α. Σαμαράς παραμερίζει τα στελέχη της ΝΔ που τον έκαναν αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό και αποδέχεται πρόσωπα που του επιβάλλουν οι δανειστές και ο Ε. Βενιζέλος.

Όπως έχει ειπωθεί από την πρώτη στιγμή, ανασχηματισμός με την παραμονή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στη θέση του δεν νοείται. Η τρόικα ωστόσο έβαλε βέτο για την απομάκρυνση του κ. Στουρνάρα και το εμπόδιο αυτό μπορεί να ξεπεραστεί μόνο αν το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Όλες οι πληροφορίες, μέχρι στιγμής, συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Κι αυτό γιατί, όπως είπαμε, ο ανασχηματισμός τελεί υπό έγκριση της τρόικας και τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο κ. Σαμαράς αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ο Ε. Βενιζέλος εκβιάζει να αναλάβει πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ ή την Ελιά το δεύτερο οικονομικό-παραγωγικό υπουργείο, το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ζητεί μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν αντιπροσωπεύει ούτε καν το 8% γιατί αμφισβητείται από πολλά στελέχη της Ελιάς να έχει διευρυμένη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που κάνει άνοιγμά στα στελέχη της Ελιάς, προωθώντας την υπουργοποίηση του Α. Λοβέρδου.

Το όνομα του υπάρχει για αρκετά υπουργεία, όπως το Ανάπτυξης, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έπειτα από σχετική απόφαση της συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, ο κ. Λοβέρδος μαζί με τον βουλευτή του κόμματος Χ. Αηδόνη θα συνεργαστούν με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυξάνοντας την δύναμη της κυβέρνησης στη Βουλή.

Πάντως, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, αν τελικά φύγει ο Κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να έχει πάρει και την άδεια της τρόικας, αφού είναι ένα από τα υπουργεία που προωθούν τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις του κ. Σόιμπλε και των δανειστών, σε βάρος βέβαια των Ελλήνων.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης αναμένεται να παραμείνουν στη θέση τους. Επίσης, σταθερά στη θέση της μένει και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην κυβέρνηση, αλλά ενδέχεται να αλλάξει πόστο, ενώ το ίδιο πιθανότατα ισχύει και για την Εύη Χριστοφιλοπούλου που σήμερα είναι υπό τον Κ. Μητσοτάκη.

Σε ,τι αφορά στις νέες εισόδους στην κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ μεγάλες πιθανότητες έχουν να ορκιστούν οι, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Γ. Ντόλιος, Γ. Κουτσούκος, Η. Μόσιαλος και Κ. Πιερρακάκης. Προς αποχώρηση είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρης, καθώς και ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου.

Το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά που μαζί έπιασαν ένα 8% στις Ευρωεκλογές «λύνουν και δένουν» καθορίζοντας τους όρους και τα στελέχη του ανασχηματισμού και ο κ. Σαμαράς έρμαιο του κ. Βενιζέλου «πετάει» από την κυβέρνηση και το κόμμα τα στελέχη της ΝΔ που τον έκαναν πρωθυπουργό.

Η ΠΑΣΟΚοποίηση της κυβέρνησης πιθανόν να σηματοδοτήσει και το τέλος του Α. Σαμαρά από τη ΝΔ, καθώς το κόμμα με τα καμώματα του και τις επιλογές του στις Ευρωεκλογές “βράζει”.

Πηγή

Related posts

Σε πλόύσια οικογένεια νεοδημοκρατών ανήκει ο ένας απο τους 4 δράστες του εγκλήματος στη Μάνη

ExnetΗellas

Δείτε πού και με ποιο τρόπο θα ψηφίσετε στις εκλογές 2014

ExnetΗellas

Ξυλοφόρτωσαν Την Υποψήφια Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μαρία Ιωαννίδου

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy