Image default
Υγεία

Νομικό «μπλοκ» στους πλειστηριασμούς για το Ερρίκος Ντυνάν

errikos-ntunanΣε νομική εμπλοκή είναι πιθανόν να οδηγηθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και κάθε ενδεχόμενο να βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητο επί της Λεωφόρου Μεσογείων όπου στεγάζεται το νοσοκομείο,

προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν έναντι τραπεζών, λοιπών προμηθευτών, εργαζομένων κτλ.

Το γεγονός ότι επί της ουσίας το νοσοκομείο χτίστηκε με χρήματα που προέκυψαν, μεταξύ άλλων, και από την πώληση κληροδοτημάτων του Ε.Ε.Σ, κάνει την παραπάνω διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη αφού αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσει πολλά και σημαντικά νομικά προσκόμματα. Σύμφωνα με κύκλους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πραγματικότητα «δεν υφίσταται κανένα ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν», ενώ και η σχετική απόφαση που ελήφθη το 1992 από το τότε ΔΣ του ΕΕΣ υπό τον Ανδρέα Μαρτίνη, «είναι μη νόμιμη και άκυρη, μιας και το καταστατικό του Ερυθρού Σταυρού δεν προέβλεπε ούτε προβλέπει: α) Άνευ ανταλλάγματος διάθεση περιουσιακών στοιχείων του ΕΕΣ και β) σύσταση ιδρυμάτων από τον ΕΕΣ».

Όπως δε προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι «σε κάθε περίπτωση τέτοιες μείζονος σημασίας αρμοδιότητες, επ ουδενί δεν αφέθηκαν στο ΔΣ του ΕΕΣ, αφού μόνη αρμόδια για τέτοιες αποφάσεις θα ήταν η Γενική Συνέλευση και μόνο έπειτα από ανάλογες τροποποιήσεις του καταστατικού οι οποίες ουδέποτε έγιναν. Ο ΕΕΣ ποτέ δεν αποξενώθηκε από τα περιουσιακά του στοιχεία και δη το ακίνητο της Λεωφόρου Μεσογείων. Για τους ίδιους λόγους ελέγχονται ως ανυπόστατες και οι πάσης φύσεως αιτίες και δικαιοπραξίες με το ανύπαρκτο Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, μεταξύ των οποίων και οι δανειακές συμβάσεις με τις τράπεζες», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Να σημειώσουμε πως το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα επιβίωσης, παρουσιάζοντας χρέη της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να έχουν αναλάβει τη διαχείρισή του ο όμιλος Υγεία και η Τράπεζα Πειραιώς.

Πριν λίγες μέρες ωστόσο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που θέλουν τόσο το κτήριο της Λεωφόρου Μεσογείων, όσο και τον ιατρικό του εξοπλισμό να οδηγούνται σε πλειστηριασμό, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των χρεών προς τις τράπεζες, οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, αλλά και τα δεδουλευμένα 11 μηνών προς τους εργαζομένους.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Υγείας, το Ερρίκος Ντυνάν προστατευόταν έναντι κατασχέσεων και πλειστηριασμών μέχρι τις 30 Απριλίου. Με την προθεσμία, όμως, αυτή να έχει παρέλθει, δεν υπάρχει, πλέον, κανένα νομοθετικό «ανάχωμα» στο σχεδιαζόμενο πλειστηριασμό του Ερρίκος Ντυνάν, εκτός και εάν στο μεταξύ τεθεί σε ισχύ καινούργια ρύθμιση, κάτι που θεωρείται πάντως πιθανόν να γίνει.

Πηγή

Related posts

ΚΕΕΛΠΝΟ: 7 ζωές χάθηκαν από την φετινή γρίπη

ExnetΗellas

Φυματίωση κόλλησαν αστυνομικοί ύστερα απο την επαφή τους με λαθρομετανάστες φορείς

ExnetΗellas

Επιμόρφωση σε νέες πρακτικές προσφέρεται από το ετήσιο συνέδριο νοσηλευτών.

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy