Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Θεσμοθετείται απο τον υφυπουργό η κίνηση με φυσικό αέριο για όλα τα αυτοκίνητα

ugraaeriokinisi 2Η δυνατότητα μετατροπής κυκλοφορούντων αυτοκινήτων προκειμένου να λειτουργούν και με φυσικό αέριο θεσμοθετείται με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Η τοποθέτηση συσκευών φυσικού αερίου θα γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εξουσιοδοτημένους τεχνίτες αερίων, ο δε έλεγχος των εξαρτημάτων τοποθέτησης από τα ΚΤΕΟ.

«Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών, σε συνδυασμό και με την δυνατότητα κατασκευής αμιγών ή μικτών πρατηρίων πώλησης φυσικού αερίου, ολοκληρώθηκε όλο το κανονιστικό πλαίσιο της εισαγωγής του φυσικού αερίου στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποδομών, τονίζοντας πως «αποτέλεσμα των ρυθμίσεων αυτών είναι αφενός η εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου η μείωση του κόστους των μετακινήσεων».

Μόνο 4 είναι οι εταιρείες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται ήδη στις μετατροπές ΙΧ αλλά και ελαφρών φορτηγών με φυσικό αέριο με τις τιμές για τα συστήματα αεριοκίνησης στα ΙΧ να ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ ενώ στα ελαφρά φορτηγά από τα 1.700 ευρώ.

Οσον αφορά στη μετατροπή των συστημάτων υγραεριοκίνησης αυτή τη στιγμή κυμαίνονται σε υψηλό κόστος καθώς αλλάζει η φιάλη καυσίμου, οι σωληνώσεις και ο πνεύμονας με κόστος που υπολογίζεται σε τουλάχιστον 1.000 ευρώ.

Ελάχιστα είναι τα πρατήρια ανεφοδιασμού

Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αεριοκίνηση των οχημάτων αφορά στα πρατήρια προμήθειας των καυσίμων καθώς υπάρχουν μόνο τέσσερα πρατήρια.

Ειδικότερα τα πρατήρια βρίσκονται στην Ανθούσα, τη Νέα Φιλιαδέλφεια, την Κηφισιά και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Πηγή

Related posts

Αποκλεισμός του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από παραγωγούς λαϊκών αγορών

ExnetΗellas

Επίδομα ανεργίας 360 ευρώ για περίπου 4.000 άνεργους γιατρούς

ExnetΗellas

Bloomberg και FT μιλούν τώρα για το αυτονόητο: “Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, πρέπει να διαγραφεί” – Τι άλλαξε;

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy