Image default
Κόσμος

Ρωσία: μονάδες αρμάτων μάχης της πλατφόρμας Armata τύπου T-14 αλλά και οχήματα μάχης πεζικού τύπου T-15 θα ενταχθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία μέσα στο 2022

 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε πως μονάδες αρμάτων μάχης της πλατφόρμας Armata τύπου T-14 αλλά και οχήματα μάχης πεζικού τύπου T-15 θα ενταχθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία μέσα στο 2022. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι μονάδες αυτές θα παραδοθούν στο ρωσικό στρατό τον επόμενο χρόνο, ενώ η πρώτη παρτίδα θα περιλαμβάνει έναν ικανοποιητικό αριθμό διαφόρων ειδών αρμάτων μάχης και άλλων οχημάτων που έχουν βασιστεί στην περίφημη πλατφόρμα Armata.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, τα πρώτα τεθωρακισμένα τανκ τύπου T-14 αλλά και τα οχήματα μάχης πεζικού T-15 και τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου T-16 θα ενταχθούν σε υπηρεσία μέσα στο 2022. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η σειριακή παραγωγή όλων των ειδών οχημάτων της πλατφόρμας Armata θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι τελικές δοκιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πως το 2019 η εταιρεία Rostec κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» για την εξαγωγή του άρματος μάχης στο εξωτερικό, ενώ στις πρόσφατες διεθνείς εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, όπως η IDEX 2021 η Μόσχα είχε την ευκαιρία να προβάλλει το νέο όπλο της, για να προσελκύσει αγοραστές από το εξωτερικό.
πηγή

Related posts

Την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ζητούν χιλιάδες πολίτες του Τόκιο

Καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικά Su-24 πάνω από Λουγκάνσκ – Β.Πούτιν: «Βάζουμε τέλος στην γενοκτονία των ρωσόφωνων»

vetapa.exnet

Αποκαλύψεις των Ρώσων σχετικά με το τι σχεδίαζε η Αμερική για την Ελλάδα

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy