Image default
Κόσμος

Κατέληξε η νεαρή γυναίκα που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ.

Η 20χρονη Mya Thwe Thwe Khaing, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλιτην προηγούμενη εβδομάδα όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές με ρίψεις νερού και  πλαστικές σφαίρες . Η Mya Thwe Thwe Khaing, η οποία έγινε 20 ετών μετά τον πυροβολισμό της, βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη από τότε που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου. Είχε λάβει μέρος σε μια διαμαρτυρίακατά την διάρκεια της οποίας η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνι νερού εναντίον διαδηλωτών που αρνήθηκαν να υποχωρήσουν.

Στη Μιανμάρ εδώ και μέρες διοργανώνονται διαμαρτυρίες  μετά από πραξικόπημα που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Κι.  Η χώρα  βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα χρόνο, αφού ο στρατός κατέλαβε την εξουσία μετά από τις εκλογές τις οποίες κέρδισε ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία της Σου Κι.

«Αισθάνομαι πολύ λυπημένος και δεν έχω τίποτα να πω», δήλωσε ο αδερφός της Ye Htut Aung στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το νοσοκομείο στο Nya Pyi Taw επιβεβαίωσε το θάνατο της κοπέλας στις 11:00 τοπική ώρα (04:30 GMT), προσθέτοντας ότι το σώμα της θα εξεταστεί από ένα συμβούλιο στις 15:00.

«Θα αναζητήσουμε δικαιοσύνη και θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο γιατρός στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, προσθέτοντας ότι το προσωπικό αντιμετώπισε τεράστια πίεση από τότε που μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας τους.

Με πληροφορίες από BBC

Related posts

«Πυραμίδα» στην Ισπανία υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ερασιτέχνης αρχαιολόγος (Βίντεο)

technical

Οι Τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται σε αμάχους στην Αφρίν

victoria.exnet

Οι εθνικότητες των επιβατών της Egyptair.

technical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy