Uncategorized

Ελληνική Λύση: Πρωταπριλιάτικο αστείο η αύξηση του βασικού μισθού

Με το 2023 να μετράει μόλις λίγες ώρες δυστυχώς η κατάσταση στην χώρα και κυρίως στα φτωχά νοικοκυριά παραμένει πολύ δύσκολη. Η νέα χρονιά όπως όλα δείχνουν φέρνει και ένα νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα. Τα περισσότερα νοικοκυριά είναι σε απόγνωση και δεν ξέρουν πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Πολλοί άνθρωποι έφτασαν σε σημείο να κόβουν ακόμα και από τα βασικά είδη διατροφής προκειμένου να μπορέσουν  να κάνουν οικονομία για να ανταπεξέλθουν στην σκληρή καθημερινότητα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της ακόμα και λίγο πριν από την εκπνοή της θητείας της δεν δείχνει να στέκεται στο ύψος των περιστ6άσεων και να δίνει μία ουσιώδη βοήθεια στους ανθρώπους που βάλλονται περισσότερο από τα απανωτά κύματα ακρίβειας. Συνεχίζει μία πολιτική γραμμή με ψευτοεπιδόματα και επικοινωνιακά παιχνίδια προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί στα έδρανα της εξουσίας.

Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει για επιδοματικές πολιτικές και να βλέπει ένα τρικ σόου της κυβέρνησης για να δείξει ότι είναι δίπλα στο πολίτη αφού όλα αυτά τα pass τα οποία έχει δώσει δεν έχουν βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο. Η ακρίβεια είναι τόσο μεγάλη που ο βασικός μισθός έχει συρρικνωθεί κατά πάρα πολύ. Από την άλλη η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη προσπαθεί να πείσει ότι η χώρα πηγαίνει προς το καλύτερο δίνοντας αυξήσεις ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού στα κατά 7,75% στις αρχές του Απριλίου λίγο πριν από την έναρξη των εθνικών εκλογών. Μία αύξηση η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί κοροϊδία καθώς η ακρίβεια η οποία υπάρχει δεν σώζεται με 2€ αύξηση την ημέρα. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου Ελληνική λύση έκανε ένα άκρως καυστικό σχόλιο στην ανακοίνωση τύπου την οποία εξέδωσε. Συγκεκριμένα αναφέρει:

<<Ο πρωθυπουργός επέλεξε την Πρωτοχρονιά για να εξαγγείλει αύξηση του κατώτατου μισθού την Πρωταπριλιά. Η συγκεκριμένη εξαγγελία εκλαμβάνεται ως «προεκλογικός πολιτικαντισμός», παραπέμπει όμως σε «πρωταπριλιάτικο ψέμα». Αποτυπώνει δε τα κύρια χαρακτηριστικά της απερχόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ.: Πολιτικαντισμός και ψέμα.>>

Όλες αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ένα πρωθυπουργό ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει ότι μπορεί από το χαμένο έδαφος που όπως φαίνεται είναι πολύ μεγάλο. Μεγάλο μέρος του κόσμου της Νέας δημοκρατίας έχει γυρίσει την πλάτη στο κυβερνόν κόμμα μετά τα όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Ο κύριος Μητσοτάκης σίγουρα είναι ο μόνος μέσα στην Νέα Δημοκρατία που κατάφερε να κάνει ανθρώπους που είναι χρόνια ολόκληρα προσκολλημένοι στο κόμμα να “αλλαξοπιστήσουν” και να στραφούν σε άλλα κόμματα και αυτό θα φανεί τις προσεχείς εκλογές.

 

Related posts

Ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα ποσά των επιστροφών για τους δικαιούχους.

Kostas Ermes

Γεώργιος Κομνηνός Ο Μητσοτάκης κάποτε ζητούσε παραιτήσεις τώρα γιατί δεν παραιτείται?

Kostas Ermes

Παράταση των τελών κυκλοφορίας

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy