Εθνικά Θέματα ΕΛΛΑΔΑ Πολιτισμός

Γεώργιος Κομνηνός Το μήνυμά του για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Σήμερα είναι διπλή γιορτή για τη Θεσσαλονίκη! Η πόλη μας τιμά τον Άγιο Δημήτριο, Πολιούχο της πόλης, και γιορτάζει για την συμπλήρωση 110 χρόνων από την απελευθέρωσή της.

Σαν σήμερα το 1912 την νύχτα της 26 Οκτωβρίου, οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού Ιωάννης Μεταξάς και Βίκτωρ Δούσμανης υπογράφουν στο Διοικητήριο  της Θεσσαλονίκης, το πρωτόκολλο παράδοσης της πόλης Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου, ημέρας της γιορτής του πολιούχου και προστάτη της πόλης Άγιου Δημητρίου, η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό.

Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την πόλη και νομίζω ότι επιβάλλεται να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την ιστορία μας και να τους την μεταλαμπαδεύσουμε για να την γνωρίζουν.

Χρόνια πολλά στην Θεσσαλονίκη χρόνια πολλά στην Μακεδονία χρόνια πολλά στην Δημήτρη και την Δήμητρα με την ελπίδα ότι θα ελευθερωθούμε για ακόμη μία φορά από όλους αυτούς που μας έχουν κάνει σύγχρονους σκλάβους.

 

Γεώργιος Κομνηνός (Πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης πολιτισμού της Ελληνικής Λύσης)

Related posts

Τρόμαξαν την κυβέρνηση τα αποτελέσματα των εκλογών

ExnetΗellas

ΜΗΝΥΜΑ ΑΣΑΝΤ: ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

technical

Σχέδιο 51 σημείων μιλάει για στράτευση των γυναικών και επαναφορά των Ελλήνων στις στρατιωτικές Σχολές

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy