ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Βάγια Λάμπρου Η επιδότηση της κυβέρνησης και η απάτη κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδοτεί, μέσω των πολιτών, το καρτέλ της ενέργειας. Αντί να προχωρήσει σε μια διαδικασία έτσι ώστε να βάλει πλαφόν στις τιμές πιο κάτω, επιδοτεί. Καλοδεχούμενη για όλους τους καταναλωτές η επιδότηση μόνο που αυτή, στο τέλος, επιστρέφει, μέσω των καταναλωτών, στους παρόχους και στους παίχτες της αγοράς, στα καρτέλ.

Η εξάρτηση πλέον της χώρας μας και όχι μόνο από το υγροποιημένο αέριο, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα κόστους και επάρκειας. Το ρεύμα θα είναι πολύ πιο ακριβό και αυτό λόγω της επιλογής της Κυβέρνησης να κλείσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται τις μονάδες παραγωγής με λιγνίτη.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε για τα τιμολόγια του ρεύματος, αναστέλλει τις ρήτρες αναπροσαρμογής και ο καταναλωτής μπορεί να αποχωρήσει από τον πάροχό του χωρίς πέναλτι και να πάει σε άλλον πάροχο με φθηνότερη τιμή. Όμως δεν είναι όλα ρόδινα όπως εκ πρώτης όψεως φαίνονται αφού δεν μπαίνει πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, οι εταιρίες θα μπορούν χωρίς περιορισμούς να αναρτούν τις νέες χρεώσεις τους, το πλαφόν που θα μπαίνει στο κόστος παραγωγής του ρεύματος θα επιδοτείται από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από τον ίδιο τον φορολογούμενο, οι καταναλωτές θα μπουν στη διαδικασία να μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο με σκοπό την μικρότερη χρέωση, αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου σύμφωνα με τη ΡΑΕ θα υπάρχουν Black out εκ περιτροπής σε όλη την χώρα, οι ιδιώτες πάροχοι θα μένουν στο απυρόβλητο και η ΔΕΗ θα είναι η μόνη χαμένη αφού μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, θα τους επιδοτεί.

Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες για το ενεργειακό πρόβλημα που θα υπάρξει. Θα έπρεπε να σκέπτεται και να στηρίζει πρώτα τους πολίτες με ουσιαστικά μέτρα και μετά τους “ημετέρους”. Έτσι κάνουν οι πολιτικοί που σέβονται και ενδιαφέρονται για τους πολίτες!

 

Related posts

Ερευνα για την κακοποίηση ανηλίκων στην Ελλάδα.

technical

Προσπάθεια αλλοίωσης του πληθυσμού και των εκλογικών καταλόγων μέσω αλλοδαπών στη Νίσυρο

ExnetΗellas

Ζουράρις και Μαριάς στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ. – Οι 42 υποψήφιοι του κόμματος

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy