Εθνικά Θέματα ΕΛΛΑΔΑ Πολιτισμός

Πορεία Αρμενίων για τα 107 χρόνια γενοκτονίας

Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα για την επέτειο των 107 ετών της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Νεότουρκους και τους κεμαλιστές, στις αρχές του 20ού αιώνα. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους και συγκεκριμένα από το περίπτερο που έχει στηθεί στο σημείο από την Αρμένικη νεολαία με σκοπό να φτάσει μέχρι το Τούρκικο προξενείο, όπου εν τέλει οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ήταν παραταγμένες στο σημείο δεν άφησαν την πορεία να πλησιάσει. Στο σημείο προκλήθηκε μικρή αναστάτωση όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό προκειμένου να τοιχοκολλήσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Από την αστυνομία έγιναν δύο προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν αφού πρώτα όλοι μαζί έψαλαν τον ελληνικό και τον αρμενικό εθνικό ύμνο. Έδωσαν ραντεβού για τις 09:30 το πρωί της Κυριακής, στο Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.

Το παρόν στην εκδήλωση  έδωσε ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης και τομεάρχης πολιτισμού της Ελληνικής Λύσης Γεώργιος Κομνηνός. Ο κύριος Κομνηνός σε δηλώσεις του ανέφερε:

Η σημερινή μέρα είναι για να μας θυμίσει ότι η ιστορία της Τουρκίας είναι βαμμένη με αίμα. Γεμάτη από εγκλήματα σφαγές και γενοκτονίες. Η γενοκτονία των Αρμενίων είναι από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας και είναι ζωντανά χαραγμένη στο μυαλό και την ψυχή των Ελλήνων. 107 χρόνια από τότε και η ιστορία είναι ζωντανή και αμείλικτη και όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να την κουκουλώσουν, έρχεται η στιγμή που ζωντανεύει και αποδίδει δικαιοσύνη. 

 

Related posts

Ξαναέφεραν την διάταξη που πήραν πίσω, αφού είχαν φέρει χθές!

ExnetΗellas

Χέρι – χέρι με το βαθύ Πασόκ φαίνεται να προχωρά ο Αλ.Τσίπρας

ExnetΗellas

Μεγάλη αναμονή για την ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα στις 7

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy