Image default
Κόσμος

Ο Τσίπρας “τράβηξε” το αυτί Φίλη για Ελληνικό, “στα κάγκελα” ο ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη- Το παρασκήνιο

Τη δυσαρέσκειά του για την διαφοροποίηση του Νίκου Φίλη στην ψηφοφορία για το Ελληνικό εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια μιας ακόμη πολύωρης συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ , στο οποίο είχαν μαζευτεί κάμποσα εσωκομματικά ζητήματα προς “διευθέτηση”.

Τσίπρας υπέρ Ελληνικού και κατά …διαφοροποιήσεων
Από την ψηφοφορία για το Ελληνικό δεν απόσχε μόνον ο κ. Φίλης αλλά και ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος όμως επέλεξε να μην εξηγήσει με δήλωσή του ότι διαφωνεί με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ως έκανε ο τομεάρχης Παιδείας, προκαλώντας εκνευρισμό στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στο πολιτικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις απέναντι στην “κεντρική γραμμή” που έχει αποφασιστεί από ένα κομματικό Όργανο και επ αυτού αντέδρασε ο τομεάρχης Παιδείας αμφισβητώντας ότι το “πολιτικό κέντρο” ( ο λεγόμενος “καφές” ) συνιστά κομματικό όργανο. Το ζήτημα θεωρητικώς λύθηκε μετά την συνομολόγηση πως εάν υπάρχουν διαφωνίες στον “καφέ” και δεν είναι ομόφωνες οι αποφάσεις, τότε θα συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο προκειμένου να βγει η επίσημη “γραμμή”. ( Υπενθυμίζεται ότι στην περιβόητη σύσκεψη του “καφέ” για τη στάση ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για το Ελληνικό, δεν είχε γίνει ομοφώνως δεκτή η εισήγηση Τσίπρα , καθώς είχαν διαφωνήσει μεταξύ άλλων και οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου) .

Άλλες έγκυρες πηγές, ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση του Ελληνικού, υπεραμυνόμενος για μια ακόμη φορά της ορθότητας της απόφασής του να υπερψηφιστεί επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Στα “κάγκελα” με Πολάκη

Παραλλήλως, ως αναμενόταν, ευρεία συζήτηση έγινε στο πολιτικό συμβούλιο για το “φαινόμενο Πολάκης” που προκαλεί πια διατασική ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πληροφορίες, πιο ηχηρά από όλους έθεσε το θέμα του ύφους και τους ήθους του που “απάδει” των αξιών του κόμματος, ο εκ των εκσυγχρονιστών του κόμματος, Νίκος Μπίστης.

Ο κ. Μπίστης είχε αδειάσει τον βουλευτή Χανίων και δημόσια δια ανάρτησής του στο facebook με αφορμή το παραλήρημά του πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράταξη του Κολοκοτρώνη και Μακρυγιάννη, εισπράττοντας απάντηση από τον Π. Πολάκη, με το γνωστό του ύφος, επίσης μέσω facebook.

Για τον Παύλο Πολάκη βέβαια οι γκρίνιες δεν περιορίστηκαν μόνο σε μια εσωκομματική τάση, αφού “ενώνει” πλέον εναντίον του από την “Ομπρέλα” μέχρι και σκληρούς προεδρικούς.

Ουδείς πάντως “χρέωσε” ευθύνη για τη συμπεριφορά Πολάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Αιχμές για τον τρόπο που κινήθηκε στην Νομαρχιακή συνδιάσκεψη Ανατολικής Αττικής ( αφορά εγκλήσεις για “μαζικές εγγραφές” μελών) άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης εναντίον του Χρήστου Σπίρτζη, χωρίς πάντως να λάβει έκταση ο “καυγάς”.

Κατά τα λοιπά, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων να ακολουθήσουν θεματικές συνεδριάσεις καταρχάς για τα Εργασιακά, τα οποία χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη του ως τη “μητέρα των μαχών”.
capital.gr

Related posts

Ο πρώτος δήμος μαριχουάνας στην Καλιφόρνια χρηματοδοτείται από την American Green

technical

Ντόναλντ Τραμπ: έναρξη πλήρους διαδικασίας της δίκης τού

Ο Ερντογάν ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε εκλογικό νόμο και πολιτικά κόμματα εν όψει 2023

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy