Image default
Κόσμος

Merck: Το αντιικό φάρμακο molnupiravir κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Η φαρμακοβιομηχανία με την ονομασία Merck & Co Inc με έδρα τις ΗΠΑ έβγαλε ανακοίνωση το Σάββατο, κάνοντας αναφορά στο πιλοτικό αντιικό φάρμακο γνωστό ως molnupiravir, το οποίο κατασκευάζει με τη φαρμακευτική εταιρεία Ridgeback Bio, παρουσίασε ραγδαία ελάττωση του ιικού φορτίου της νόσου COVID-19, βάσει μιας μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη 2η φάση των κλινικών δοκιμών και όπου έλαβαν μέρος ασθενείς στα πρώτα στάδια της λοίμωξης.

Ο William Fischer, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καρολίνα δήλωσε μάλιστα πως “Τα δευτερεύοντα ευρήματα της μελέτης είναι πολλά υποσχόμενα”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των εταιρειών. Το εν λόγω αντιικό φάρμακο, βρίσκεται προς το παρόν στη Φάση 2 των δοκιμών, η οποία φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί τον Μάιο. Η Merck στοχεύει στη θεραπευτική αγωγή έναντι του κορωνοϊού, καθώς τα δύο εμβόλια που δημιούργησε δεν είχαν την επιθυμητή ανοσοαπόκριση, απορρίπτοντας το σχέδιο πειραματικών εμβολίων τον περασμένο Ιανουάριο.
πηγή

Related posts

Τι δουλειά έχει ο Ερντογάν στα Βαλκάνια;

Προκλητικός Ερντογάν:Παραμένουμε δεσμευμένοι στο τουρκολιβυκό σύμφωνο,στηρίζουμε τη λιβυκή κυβέρνηση

Η ανιστόρητη συμμαχία και η σημασία της Ελλάδας

technical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy