Image default
Κόσμος

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την πραγματοποίηση άσκησης στον Ειρηνικό Ωκεανό

Tο αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πώς θα διεξάγει στον Ειρηνικό Ωκεανό στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή τριών αεροπλανοφόρων και τα σκάφη συνοδείας τους που συγκροτούν τις δυνάμεις κρούσεις.

Έτσι συγκεντρώνεται μια υπερομάδα μάχης που αποτελείται από τρία battle groups έξω από την κορεατική χερσόνησο

Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση και ένα σαφές μήνυμα των ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα αλλά και μήνυμα στήριξης στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα, οι οποίες βρίσκονται υπό την συνεχή απειλή της Πιονγκγιάνγκ.

Την ανακοίνωση της άσκησης έκανε το αμερικανικό Πεντάγωνο την Τετάρτη και όπως ανέφερε θα διεξαχθεί σύντομα η πρώτη άσκηση της τελευταίας δεκαετίας στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν τρία αεροπλανοφόρα, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη Δευτέρα. Στην ανακοίνωση ωστόσο δεν αναφέρονται ποια θα είναι τα αεροπλανοφόρα.

«Είναι σπάνια η ευκαιρία για γυμνάσια με δύο αεροπλανοφόρα μαζί, και ακόμη πιο σπάνιο να μπορούμε να κάνουμε γυμνάσια με τρία», σημείωσε ο ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, ο διοικητής του αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού. Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη, διευκρίνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκεται στην Ασία στο πλαίσιο της δωδεκαήμερης περιοδείας του τις πρώτες ημέρες των γυμνασίων.

«Οι επιχειρήσεις με την εμπλοκή πολλών αεροπλανοφόρων και δυνάμεων κρούσης είναι ιδιαίτερα περίπλοκες, και αυτή η άσκηση στον δυτικό Ειρηνικό δίνει μια χειροπιαστή απόδειξη των μοναδικών δυνατοτήτων και της ανυποχώρητης δέσμευσης του Στόλου του Ειρηνικού των ΗΠΑ να συνεχίσει να προασπίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε ο ναύαρχος Σουίφτ.

Είναι προφανές ωστόσο πώς το μήνυμα πηγαίνει πώς την Βόρεια Κορέα, η οποία βρίσκεται μία στο καρφί και μία στο πέταλο όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της από την Ουάσιγκτον, καθώς επίσης στο Ιράν και στη Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιχειρεί να διεισδύσει σε ολοένα και περισσότερες περιοχές εκτοπίζοντας τις ΗΠΑ. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η Μέση Ανατολή.

Ένας ακόμη στόχος πάντως είναι να ενισχυθεί το ηθικό του Ναυτικού των ΗΠΑ που έχει τρωθεί τους τελευταίους μήνες μετά από πολλά ατυχήματα που έχουν συμβεί. Ενδεικτικά είναι τα δυστυχήματα με τα δύο αντιτορπιλικά που συγκρούστηκαν με άλλα πλοία με συνέπεια να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

 

Πηγή  : ProNews.gr

Related posts

Η Β.Κορέα έτοιμη για νέα πυρηνική δοκιμή

technical

Εικόνες καταστροφής από την Ιαπωνία. Στους 27 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών

technical

ΗΠΑ: ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες κυρώσεις της ενάντια σε Ιρανούς αξιωματούχους, στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy