Image default
Κόσμος

Ο Μαδούρο αυξάνει κατά 50% τον κατώτατο μισθό

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε, χθες Κυριακή, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50%, στα 97.351 μπολίβαρ (37 δολάρια βάσει της επίσημης ισοτιμίας, ή 32 ευρώ), την τρίτη κατά σειρά από την αρχή του 2017.
Ο αρχηγός του Κράτους, αντιμέτωπος με τις σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης από τις αρχές του Απριλίου, ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνεται η αξία των κουπονιών τροφίμων που συνοδεύουν τον κατώτερο μισθό για να φθάσει τα 153.000 μπολίβαρ (περίπου 58 δολάρια, ή 51 ευρώ).
Ο κατώτατος μισθός είχε ήδη αυξηθεί κατά 50% την 8η Φεβρουαρίου και κατά 60% την 30ή Απριλίου. Όμως οι αυξήσεις αυτές δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό, που ενδέχεται να φθάσει το 720% φέτος, κατά εκτιμήσεις του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με έναν οικονομολόγο, τον Ασντρούμπαλ Ολιβέρος, η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού δεν αποκλείεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον πληθωρισμό, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών της Βενεζουέλας χωρίς να κάνει τίποτε για να μειωθεί η ανεργία στη χώρα.

pronews.gr

Related posts

Περίπου 1.000 γυναίκες συγκεντρώθηκαν κοντά στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και κατήγγειλαν τη βία σε βάρος των γυναικών

Oι προκλητικές δηλώσεις της Πιόνγκιανγκ για τον πύραυλο που εκτόξευσε

aggelosgkioni.exnet

Μόσχα σε Κίεβο: Θα σας ισοπεδώσουμε στο Ντονέτσκ

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy